Första gången

Måååndag morgon. Men det är inte enbart huvudet som är trött, hela jag. Svårt att somna, vaknade och gick upp vid fyra-tiden för att gå till sängs igen halv fem. Måste ha somnat eftersom jag och Molly vaknade halv åtta och gick ut. Jag klädde på mig först.

Och nu tänker jag fixa frukost, även om fd maken fortfarande ligger i sängen. Han kom upp, hörde förmodligen hur jag höll på. Nu diskar han.

Molly tar igen sig i sin bädd framför mina fötter. Möjligen snodde hon en tappad D-vitamin under frukostbordet, jag hittade den i alla fall inte. Den lär inte göra vare sig skada eller nytta.

Inget regn just nu, men mycket tidigt i morse var fönsterrutorna våta. Nu blåser det lite, men är plusgrader. Långkalsongerna får vänta på kallare tider. Dagens första sudoku avklarat. Nu vad?

En promenad runt Lötsjön även idag. Och småningom middagsfunderingar.

Jo, det blev linssoppa. En stor gryta har just puttrat färdigt – potatis, lök, vitlök, morötter, squash, aubergine, buljong – och röda linser. Hade inte riktigt rätt kryddor hemma, saknar något som sätter lite mera sprätt på soppan/purén, men gott nog. Tog med mixern förra gången jag var hemma hos mig, borde ha tagit t ex Sambal Oelek eller liknande också. Räcker för ett helt kompani, det blir många påsar (?) i frysen. Kul att prova något jag aldrig gjort förut, tack syster B för inspiration via din linssoppa!

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s