Minnen, USB och andra

Går igenom ett USB-minne och inser att Agnes har varit med mig sedan slutet på 2015. Ibland går tiden fort. Hon har varit frånvarande i perioder, men kommit igen, precis som just nu. Idag är hon seg. Möjligen gör vädret sitt till, rått och fuktigt men ännu inte den snö man varnat för. Borde samla ihop och skriva ut Agnes-texter för överblick. Läser också det jag skrev under några månader när mannen min dött i maj 2016. Kanske finns där ett manus mitt i sorgen och saknaden, uttryckt på mitt sätt med stort och smått i salig blandning.

Snart dags för dagens andra hundpromenad, men först fika. Te drack vi båda i morse. Bara så ni vet, det blir hemmagjord surkål och färdigköpta köttbullar till middag idag.

Fd maken får post från Radiotjänst, en avi på storstilade 134,34 kronor att lösas in i diverse butiker… Själv får jag ingen eftersom jag inte betalat någon licens. Båda får vi nu skatt i stället, en bra lösning. Och Radiotjänst slipper ringa mig varje år och fråga om jag inte ändå har någon teve. Och, nej, ingen radio heller. Dock dator.

Frostensons krav att kunna fortsätta sitt värv som poet – på samma standard som hittills? – får mig att reagera negativt. Hon är en god diktare, två av akademien anlitade utredningar säger att hon är skyldig till det hon beskylls för (åtminstone ha läckt pristagarnamn), hon har ett företag tillsammans med sin numera dömde man. Jag kan inte inse att hon ska fortsätta leva på Svenska Akademiens bekostnad. Varför görs ingen objektiv utredning av myndighet – därför att Akademiens ledamöter står utanför rättssamhället? Ungefär som kungahuset…

gray cave near body of water

Photo by anouar olh on Pexels.com

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s