Eller

Klockan är halv två, fd maken har lagt sig en stund, i stället för att sitta på stolen och halvsova… Han är trött.

Det blåser och snöar, småfåglarna är annanstans. Fröautomaterna är påfyllda. Ved intagen. Skönt att jag kom iväg tidigt i förmiddags in till Norrtälje för att handla lite, skicka Bokbörsen-böcker och låna på biblioteket. Nu klarar jag min eventuella läslust ett par dagar. Molly är just nu också nöjd med att vara inomhus. Vedspisen brinner. Middagens lasagne är förberedd.

Egentligen borde jag ägna mig åt att redigera ett kundmanus, men det får vänta till i morgon. Vill ha en paus från andras ord.

Så jag saknar dig och dina ord. Inte för att de var speciellt spirituella, eller kloka, eller unika – men för att de var dina. Tramsade du så log jag eller skrattade. Det gör jag numera sällan, eftersom just ingen tramsar med mig. Och när vi spelade canasta var du segerviss redan innan vi kommit igång. Med all rätt, du vann nästan varje gång. Saknar det också. Visste inte förut att jag skulle sakna att förlora i canasta. Mycket jag inte visste. Mycket jag nog aldrig vetat, eller förstått. Trots att jag länge tyckte att jag var tämligen förnuftig…

Så mycket blir annorlunda utan någon att utbyta tankar och ord med. Eller hålla i handen innan jag somnar. Eller älska med. Eller.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Eller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s