På hal is

Har ändrat tiden hos hjärtundersökarna, 8.20 på morgonen är för tidigt för fd maken. Nu blev det tio dagar längre fram, men 13.30 i stället. Fungerar bättre, om väglaget tillåter kan vi kanske till och med åka tunnelbana in till Kungsgatan. (Handlar om att ta sig från bostaden, nerför backen till t-banan. går inte idag, men kanske då.) Tid hos tandhygienisten ändrad till en som inte krockar med besöket hos audiologen, som ändrade tiden där till två timmar senare… Agnes tror för ögonblicket att hon har kontroll över alla tider, vad hon ska göra med Molly är en annan fråga. Hon får nog lov att stanna hemma ensam.

Fortfarande är hon förundrat tacksam över gåvorna till Hjärnfonden i samband med födelsedagen. Nästan två tusen kronor från släkt och vänner, nära och fjärran. Hennes eget blygsamma mål var fyra hundra. Och FB fick punga ut med tio kronor, gläder mig.

Väglag är en stor fråga dessa dagar. Utan islopporna skulle Agnes och Molly inte kunna gå utanför dörren. Idag tinar isen en aning, men det gör det inte lättare att gå, bara blötare. Morgonens vända klarade vi utan att halka, men Molly far lite hit och dit emellanåt i sin brådska att sniffa sig fram längs snövallarna. Agnes försöker få henne att gå så där lugnt och fint som hon ser andra hundar göra, men icke. Ivrig och kvick far hon iväg om inte Agnes håller hårt i kopplet. På köpet får Agnes träningsvärk både i ben och armar. Nu laddar hon för nästa promenad, om ett par timmar.

20190207_104044.jpg

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s