Två för en

Eller så.

Tisdag. Hon äter numera havregrynsgröt varje morgon, med hemmagjorda blåbär eller äpplen till. Agnes inbillar sig att hon mår bra av det, i stället för frukostmackan. Tack Johanna för introduktionen i höstas, då var det ett helt liv sedan Agnes åt någon gröt. Hon lagade gröt när barnen var små, men tyckte själv att gröt var ganska äckligt. Inte gläds hon åt åsynen av gröt idag heller, men det kan faktiskt vara gott. Vad det nu är för skillnad att äta havregryn i form av gröt eller säd av något slag i form av bröd?

Nu är tvätten klar (glömde en fleecetröja), och lägenheten dammsugen. Molly finns överallt i form av hårtussar, hon borde vara helt kal vid det här laget. Så fort det blir vår och varmt kommer hon att bli lika korthårig och beige som i fjol! Molly och Agnes har tagit en lite blåsig promenad i solen, den tvåbenta iförd jympadojor. Skönt.

 

Onsdag, havregrynsgröt till frukost idag också, efter hundpromenaden. I natt tyckte jag mig se rejält med snö utanför fönstren, i morse fanns bara ett mycket tunt och lite slaskigt lager kvar. Tveksam sol. Jag kanske drömde snön.

Dagen omfattar frisörbesök för fd maken (behöver hitta en som finns närmare bostaden, eller en som kommer hem – finns sådana?). Ringer min egen frissa, men får bara ohörbar telefonsvararröst i örat. Får försöka idag igen.

Instagramkontot får snälla kommentarer. Har insett att där ska läggas fotografier, så nu får jag börja ta bilder med mobilen. Igår blev det tvättkorg, vad idag? Bild på datorskärmen just nu, tror jag fick dit den. Har ännu inte begripit hälften, men eftersom så många klarar av att hantera Instagram, borde jag också kunna så småningom. Hur intressant det blir för mig och för resten av de som ser bilderna vet ingen. Och inte särdeles bekymmersamt.

Molly kollar vad jag gör över soffkarmen.

20190213_093116.jpg

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s