Torsdagskväll

Torsdagskväll. Jag har kollat kalendern för att vara på den säkra sidan. Korv Stroganoff med ris till middag – vem var Stroganoff? Google och Wikipedia säger att han var en rysk kock som vann en matlagningstävling. Förmodligen lagade han inte sin vinnande rätt med korv. Nåväl, gott blev det här hur som helst. Nu har yngste sonen diskat och tar just en promenad med Molly, det regnar inte för ögonblicket. Ser inte ut att bli någon snö här heller, även om temperaturen ligger nära noll. Vill inte ha snö i maj.

Klockan är bara nätt och jämnt sju på kvällen, jag längtar redan efter sängen. Kanske läser jag några Agnes-sidor också i kväll, eller så somnar jag utan läsning. Kanske hoppar Molly upp i sängen, kanske nöjer hon sig med sin egen bädd. Jag är trött. Att läsa om Agnes påverkar mig. Hon var jag när jag skrev. Då var då och nu är nu, och det är inte stor skillnad mellan det ena och det andra. Tid är skillnaden. Jag har inte ro att plocka fram de utskrivna sidorna under dagen, med sonen och fd maken i samma rum som jag. Orden kräver min odelade närvaro. Trött läsning är möjligen bättre än ingen. Och vad syftar läsandet till? Städa bort, lägga på vänt i någon låda, göra annat med?

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s