Torkat nässlor

Första maj, duggregn emellanåt, tio grader varmt ute. Yngste sonen har varit ute med Molly på promenad. Jag har plockat och torkat nässlor. Gjorde mig en GT, tog en liten klunk, ställde ifrån mig glaset bakom datorn, tog datorn och välte ut glaset… GT över hela det lilla bordet och golvet, men tack och lov inte datorn, eller hunden. Nu är golv och bord avtorkade, och jag har en Dry Martini i stället. Mindre mängd att torka upp, ifall att.

Middagsförberedelserna i full gång, ost riven och potatis skalad, mos med parmesan så småningom. Champinjoner grovskurna för senare stekning, liksom lite vitlök och salladslök. Och fläskytterfilén står i ugnen efter att ha legat i marinad några timmar, låg temperatur med termometer förmodas hålla den saftig. Vi får se, har aldrig lagat fläskytterfilé förut, är den skuren ur skinkan?

Jag var nere i skogen bakom huset. Trodde att jag skulle kunna dra några kraftiga nerblåsta tallgrenar bort till ”brasan”. Det kunde jag inte, de behöver sågas innan de bogseras bort. Och jag har hittills vägrat lära mig hantera en motorsåg, så de får vänta. De ligger inte i vägen för någon eller något.

Sol mellan molnen och småskurarna. Lätt vind.

I mellanrummen läser jag utskrivna Agnes-texter – känner ibland igen henne, ibland inte. Ofta undrar jag när orden skrevs, har inte daterat – men kan hitta om jag vill. En hel del handlar om nojan att inte kunna/vilja skriva… Annat om mannen hennes som är död, och om katten som då fanns, före hunden. Och om att vara på landet, här där jag och Agnes är nu, med fd maken.

Försöker få logistiken i köket att fungera, har just satt på potatisen, köttet ska vila någon kvart efter att rätt temperatur har uppnåtts, blir kanske lite i otakt, men får fungera ändå. Det tar ju en stund att pressa potatisen. Champinjoner och lök är lagom lättstekta nu, gör inget om de kallnar. Molly och sonen är ute på en promenad igen, de gillar varandra och tycker om att gå. Och jag tycker om att slippa gå, ibland.

Middagen blev superb, fläskytterfilén mör och saftig – låg ugnstemperatur och lång tid gjorde susen. Nu vet jag att den formen av griskött också går att äta, rätt tillagat. För den som inte är vare sig vegetarian eller vegan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torkat nässlor

 1. bergalott skriver:

  Är inte fläskytterfilén utskuren från kotlettraden? Har inte en susning annars.
  L gillade att fixa i ordning sådana och med hans sås till blev det supergott.
  Just nu sitter jag i väntans tider på en signal från advokaten. Vi ska ha tre telefoner ihopkopplade men det får hon fixa. Lika dålig på det tekniska som att laga en god fläskytterfilé.
  Kram ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram – hoppas det blir ett gott samtal!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s