Långpanna?

Inser att jag vant mig vid tystnad, blir besvärad och irriterad (utan annan anledning än att tystnaden är tystare) när yngste sonen säger något eller skrattar för sig själv åt det han läser. Som tur är kan jag ibland hålla min reaktion för mig själv.

Det är mycket krångel med teve och DVD (eller vad det kan heta) – just nu har tevebilden en krumelur i vänstra övre hörnet som ingen av oss kan ta bort. Den gör inget väsen av sig, är enbart i vägen. Och får fortsätta vara det.

Vi har ätit ugnspannkakan som var lite tunnare än avsett. Brukar ha en mindre plåt annars, nu var långpannan lite för stor. Men det blötta och urvridna bakplåtspapperet var perfekt att hälla smeten på, inget satt fast när väl pannkakan var färdig. Och drottningsylten estimerades.

Nyss kom jag inte på att långpanna hette långpanna – Google hjälpte mig. Ord trillar bort ibland, men kan återfås än så länge. Fd maken och jag hjälps åt med hans ord som oftare fastnar än mina. Och vi flinar åt varandra emellanåt, när vi känner igen oss från förr. Det är fint att se en glimt av humor som fanns en gång, och fortfarande finns kvar, åtminstone som en skymt.

food forest blueberries raspberries

Photo by Public Domain Pictures on Pexels.com

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Långpanna?

 1. Fredrik i EU skriver:

  ❤ Önskar dig en skön fredagkväll!

  Gilla

 2. Viveka Seborn Roger skriver:

  Det är gött med den där blinken 😍

  Gilla

 3. Viveka Roger skriver:

  Glimten !!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s