Sen måndagskväll

Ligger i sängen och försöker tycka att det är bekvämt att ha datorn på magen. Varför jag alls har den där är obegripligt, har ingenting att säga just nu och än mindre att skriva om. Köpte Natalie Goldbergs ”Writing down the Bones” på Bokbörsen häromdagen, undertitel ”Freeing the Writer Within”. Har gillat henne länge, men har inte läst den här boken ännu. Eller kanske, den kallas ”30th anniversary edition”.

I bokhyllan nära sängen ligger också Sam Carlquists ”Skamsamlarens vagn”. Det är en bok jag tänker läsa med omsorg, när jag kan omfatta den omsorgen. Den kräver det av mig.

Min natt infaller snart, åtminstone några timmar. Vaknar varje natt och förundras över att det är så många timmar kvar tills jag rimligen kan gå upp. I morse var klockan fem. Tyst och försiktigt smög vi oss ut, Molly och jag. Det var kyligt, solen hade inte riktigt nått upp över skogen och det blåste. Fridfullt. I morgon sover jag gärna lite längre.

Ett rent blåställ hänger och torkar inomhus vid ytterdörren. Det var det jag använde när mulltoan tömdes, kändes som om det var längesedan det tvättades. I morgon väntar vittvätt, oavsett väder. Sängarna ska få rena lakan. Middagen är planerad, lättstuvad 3-minuters färsk vitkål med stekt falukorv. Får se om jag kan få till kålen lika gott som svärmor kunde. Ska i alla fall försöka. Kanske blir det också blåbärs- eller mangomuffins till fikat på förmiddagen.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s