Tömma eller inte

Fortfarande lördag, Molly är hemma igen efter en smärre utflykt i grannskapet, jag fick ett glas vin hos grannen medan fd maken tittade på teve. Nu är vi inomhus på respektive ställe. Det kom några stänk av regn, och tvätten fick flytta in. Den kunde ha hängt kvar därute.

Har kollat mejl, FB, Bokbörsen – nada. Det kan betyda att mina vänner i rymden har annat och roligare för sig en lördagskväll mitt i sommaren.

I morgon bör jag ikläda mig stövlar och overall och montera bort baksidan av mulltoans undre delar. Och fylla skottkärran med det som gömmer sig därinne, ta mig nerför slänten till det vi en gång kallade land. Där växer numera enbart brännässlor, men där bör jag gräva en djup grop och tömma skottkärrans ”mull” däri. Vi får väl se om jag samlar mig så pass… Jag må börja med att byta ut skyffeln som står i landet mot en spade som det går att gräva med.

Söndag – bytte ut skyffeln. Hittade en lämpligt liten skiftnyckel och fick bort muttrarna från mulltoans baksida. Letade reda på en liten stor spade, planterspaden är för minimal. Vinglade med skottkärran full av mull (nåja) ner till det fd landet, där jag grävt en djup grop. Tömde, vacklade tillbaka – etcetera, tre-fyra vändor. Resten får vänta till i morgon, min kropp vill inte mera. Bra nog.

För övrigt idag har jag promenerat runt området med ett tomt hundkoppel i handen, talat med grannar, gratulerat Lillemor som fyller nittio i morgon, beskådat en fantastisk trädgård hos Karin, och fått Molly levererad hemma medelst en gullig ung man som redan i fjol bekantade sig med henne. Hon bara dök upp hos dem. Han tyckte det var kul, jag var inte lika road. Rätt som det är möter hon nog en icke-hundvänlig människa, som dessutom vet (liksom jag) att hundar inte ska springa lösa så här års… Hon passar på så fort jag gör något som inte inbegriper henne, och det går fort. I morgon är en ny dag.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tömma eller inte

  1. Karin skriver:

    Grattis till genomfört Mullis-bravad! Muttrar på mulltoan låter som en bättre lösning än min, där en rätt stor lucka ska jämkas upp ur sin hållare. Inga skruvar och muttrar, bara ett mycket tight fäste, som det är urjobbigt att få upp luckan ur.

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Muttrarna kom både dän och dit igen – en bravad bara det. Men mulltoa är bra. Hoppas du har en skön sommar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s