Julian Barnes´ Den enda historien

book book pages college education

Photo by Victor on Pexels.com

Julian Barnes´ Den enda historien. Har inte läst, ligger i startgroparna, utan spikskor.

Hur ser min ”enda historia” ut – nu när jag är nästan åttio år? Har den varit densamma under alla år? Vem skrev den, vem beskrev den? Jag, den första familjen, min familj där jag var mamma? Vems är min historia, min enda? Vad berättar den?

Jag kan se att många spår är desamma genom åren, många sorger liknar de gamla, några är värre än föreställningarna. Kärlekar, upplevda, önskade, inbillade, förskingrade. Hopp som gick sönder, hopp som blev verklighet och gick sönder. Fortfarande samma historia, min. Ännu hopp om ett liv, om kärlek, om glädje. Flämtande hopp, inte så självklart och starkt som för länge sedan, då det nästan var självklart, då det inte ens kallades hopp. Då var det visshet. Nu är det något annat som jag inte vill benämna.

Ändå, min enda historia handlar om liv. Varierande skepnad, olika mängder glädje och sorg. De senaste åren – liksom många av de föregående – en ibland brutal blandning av båda. Död och liv.

Just nu ska jag läsa Julian Barnes´ bok, och medan jag läser slipper jag se ett omslag med två tennisracketar. Än begriper jag inte vad de har där att göra.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Julian Barnes´ Den enda historien

  1. Tanten skriver:

    Spännande tanke! Kanske ett uppslag för nästa bok?!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Kanske – tack för att du läser

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s