En fin dag

Idag har jag ägnat dagen åt städning, tvätt, och sammanställning av fakta till min bok, Free spin. Lite tillägg här och där kommer jag på vartefter, får ta det med förlaget. Nu väntar jag på reaktion och respons, om en vecka ska manuset sättas från det stökiga dokument det är idag… Kanske ska jag och förlagschefen Ewa Å gå på möte någon tisdag till spelfriheten.se.

Parallellt har jag letat reda på stora och starka sopsäckar som jag trodde mig ha sett någonstans här. Hittade dem, ska lägga uppsågad tall i dem, därefter i skottkärran ner till bilen och så hem till mitt. Där klyven står. Verkar lättare att flytta veden (den blivande) dit där den ska användas, än en tung klyv hit där tallbitarna finns. Ser fram emot motion i morgon. Frågan är bara när jag ska kunna åka hem?

Sonen och hans vän kommer hit i helgen och vill planera hans födelsedag sent i augusti. Ett grannkalas här på landet, ett släktkalas hemma hos mig, och hans vänner därefter hemma hos honom. Eller så. Han fyller femtio, vår yngste son och vill fira.

Det är många åtaganden som krockar. Kanske kan jag fara hem till mitt på söndag morgon, och tillbaka fram emot kvällen. Det tar ju några timmar med färjor över Rindö och Vaxholm till Addarsnäs. Och tillbaka. Inte klimatsmart, jag vet. Struntar i det i det här sammanhanget.

Före detta maken tittar på teve, Molly ligger bredvid min stol, solen lyser fortfarande och ytterdörren står på vid gavel. Här är gott att vara. Där, som på bilden nedan, är också gott att vara. Det är mitt klädstreck hemma på Addarsnäs, vår antagligen, att döma av bristen på blad och gullvivor på backen…

DSC01378

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En fin dag

  1. Fredrik i EU skriver:

    Alla kan inte ständigt vara klimatsmarta, det viktiga är att medvetenheten finns och att man bidrar med det som är möjligt, ibland mer ibland mindre.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s