Den enda historien

Den enda historien. Den vi upprepar hela livet, i olika form. Kärleken, för det är det den enda historien handlar om. Allt enligt Julian Barnes, engelsk författare. Läser hans bok med den titeln just nu, och den får mig att tänka efter.

Kanske är Julian Barnes i ungefär samma ålder som jag. Och kanske är det vår ålder som får oss att refleketera över vår ”enda historia”. Vill inte kalla det visdom, det många av oss drabbas av när vi väl fyllt tillräckligt många år. Eftertänksamhet, tillbakablickar, lugnare tankar om det liv som hittills varit vårt. Passionerna finns nog där fortfarande, men de översvämmar oss inte, de får oss numera att le lite inåtvänt, minnas, sakna, kanske sörja. Eller enbart glädjas, tacksamt. Jag läser vidare i Barnes´ bok.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den enda historien

  1. Tony skriver:

    Fin text och så är det nog.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s