slängt din tandborste

”Idag har jag slängt din tandborste.”

Ord på papperet överst i högen av ord om mannen min och hans död. Jag har lyckats glömma hans telefonnummer också, men inte hans artiga röst i telefonsvararen. Inte hans röst annars heller. Och inte hans händer, hans smekningar, hans mun.

Just nu ryms han inte riktigt i mig, men jag tar med mig alla papperen och alla orden när jag far hem till mitt i nästa vecka. När sonen och hans hustru kommer hit till före detta maken och Molly. Kanske kan jag om inte annat slänga en del, kanske skriva ut annat. Se var jag hamnar.

Ringde för att boka tid hos frissan idag, hon har (välförtjänt) sommarledigt ett par veckor till. Så mitt sommarhår får frodas. Ska mejla en vän som vill bli av med böcker, och se om det passar att jag kommer dit i stället på måndag. Det gjorde det.

Nu har vi ätit middag ute, och före detta maken ser på teve. Molly ligger bakom min stol, inte i sin bädd. Och jag sitter här och kan inte annat. Vet inte vad jag annars skulle göra. Vill helst gå till sängs redan, men eftersom klockan bara är kvart i åtta så skulle det innebära att jag vaknar vid fyra  i morgon bitti. Kanske gör jag det ändå, gör ofta det, men vill helst inte bidra medvetet till så tidigt vaknande.

Har läst och redigerat lite åt en vän, dito åt en kund under dagen. Fortsätter med vännens manus i morgon. Mitt eget vilar så länge jag inte hör något från förlaget… Nu ett glas vin som knappast gör mig piggare.

wine glass

Photo by Adrianna Calvo on Pexels.com

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s