Tisdagsgöromål

Tisdag, kylig morgon, men också lite solig. Före detta maken sover ännu. Molly och jag har varit ute en vända. Varmt te i koppen bredvid mig, hund vid fötterna. Vilsamt. Tvättmaskinen i gång idag i stället för igår.

Idag låter jag bli att kolla på Facebook. Är inte så trött på det att jag stänger ner helt, men vill vara utan ett tag. Läser dock kvällspressen på nätet och reagerar på en rubrik ”De senaste dagarna har stora demonstrationer tagit plats på flera platser i USA” – tagit plats, dålig översättning som nog borde ha hetat ”ägt rum”. Nästan roligt, Google?

Nu är alla lådor i köket rengjorda, allt (nästan) som låg där är lagt i ordning. Skåp och porslin likaså, ugnen hyfsat ren. Och skåpet under diskbänken. En del pinaler kunde utan saknad hamna i soppåsen. Hur många kasserade tandborstar behöver man till exempel för rengöring i små utrymmen? Eller välanvända diskborstar? En diskhandske med hål på långfingret (som jag troligen använt när jag tömt öppna spisen att döma av sotet) åkte också ut. Har gått igenom frysen och vet nu åtminstone vad som finns där.

Känner mig nyttig och duktig. Väntar nu bara på att det ska börja regna lagom tills jag ska hänga tvätten…

Före detta maken är på lite gladare humör idag, inte så förbryllad och bekymrad som han var igår. Jag har fixat en lång lina åt Molly, två koppel plus rep på löplina så att hon inte ska smita så ofta, när jag gör något annat än kollar henne. När vi ätit fick hon komma loss, och försvann när jag bara vände ryggen till ett ögonblick. Jag fick mig en promenad, några snälla grannar kom halvvägs upp i backen med henne, när de gick vidare följde hon med dem. Då fick grannfrun se henne och ropade in henne. Och när jag kom tillbaka, svettig, blev Molly väldigt glad att se mig… Nu är vi inomhus för resten av kvällen, alla tre. Nej, det är inte Molly på bilden, men en glad hund är det!

short coated tan dog

Photo by Helena Lopes on Pexels.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tisdagsgöromål

 1. Ninna skriver:

  Hej! Har läst en del av dina inlägg, och vill bara säga att jag tycker du skriver väldigt bra och väldigt fint. Kommer att fortsätta hälsa på då och då.

  Tack för att du börjat följa min blogg. Jag hoppas kunna komma igång med den igen, även om jag i nuläget inte har an aning om vad jag ska skriva i den.
  Men det visar sig väl vara nån mening med att jag börjat rota med den igen.

  Gilla

 2. Hoppas du inte får regnet du ber om. 😉 till när du ska hänga ut tvätten.
  Vad bra att han är på bättre humor idag. Vi har alla våra ups and downperioder. Viktigt att inte fastna i träsket.
  Översättningar på Google kan bli riktigt kul och förbryllande.
  Ha en bra fortsättning på sommaren.
  Kram Bosse

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s