Lördag, söndag

sliced lemon

Photo by Lukas on Pexels.com

Nu är jag här igen – har öppnat ett oskrivet dokument, eller törs jag skriva, ett med oskriven text? Inte vet jag vad som kommer att stå här om en liten stund, något brukar det bli. Kan ju börja med att tala om att vi ska äta pannbiff (eller liknande) med råstekt potatis, aubergine, squash, lök och champinjoner. Ost, St Agur, efteråt. Vitt vin till för min del, Indian Tonic för före detta maken, hans alkoholfria vin är slut. Sonen tar med sig förstärkning på måndag.

Vi har smuttat på den hemgjorda limoncellon till ett par skivor salami och coppa som förrätt till middagen om någon timme drygt. Vi far inte illa. Har just kollat hur mycket 1 oz är – nära tre centiliter. De små whiskyglasen rymmer så mycket (eller litet), glömmer alltid bort vad det är på svenska.

Vitklöver med inslag av rosa blommor har vuxit upp efter midsommarens grässlakt utanför altanen. Det har för all del även maskrosblast och mindre vackert grovt gräs gjort också – men jag gillar att det är grönt och behöver inte ha något som ändå inte liknar en gräsmatta.

Ännu en säck med färdig ved är instuvad i bilen, kanske får ytterligare en Ikea-kasse rum. Känns bra inför vintern.

Söndag, Molly är tillbaka efter sin tidiga morgonrunda i frihet. Jag gör frukost, resten av hushållet ville sova en stund till. En vacker dag idag också, sol på altanen, och skugga under taket. Fortfarande när klockan är mitt på dagen sitter jag i tunn morgonrock och gör ingenting. Eftersom jag inte har satt i hörapparaterna ännu är det också ljuvligt tyst omkring mig. Jag plockar ihop sådant jag tror att jag behöver ta med mig hem i morgon. Förmodligen för mycket. Baddräkten får följa med, kanske blir det ett dopp i Addarn om värmen håller i sig. Inbillar mig att jag ska skriva, när jag är ensam hemma hos mig. Kanske prata lite med Agnes också. Försöka få klart för mig vad hon håller på med, vad hon vill, vad hon inte vill. Det är fullt möjligt att hon är klokare än jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s