Spelfriheten

Idag har jag och förlaget varit gäster hos Spelfriheten. Finn, psykolog och verksam inom Spelfrihetens program för spelberoende, tog emot oss. Han har varit vänlig nog att skriva ett efterord i min bok Free spin. Just nu sätts manuset, Mia Fallby fixar det. Börjar tro att det kan bli en bok till releasen den 6 september på Östermalmsgatan 84, Spelfrihetens lokaler i magnifikt Östermalmshus nära Fältöversten. Min sista korrekturläsning får gå fort!

Just nu låter det också som om TV4 vill intervjua mig den 5 september… Det börjar bli mycket, och ganska knepigt att fixa hundvakt och annat som behöver skötas även om jag är upptagen annanstans. Dessutom ska yngste sonens 50-årsdag firas den 7 september hemma hos mig. Snacka om fullt program. Kul och lite skrämmande. Hur många vill till exempel komma på releasen? Jag vet inte, är inte säker på att de som vill har anmält sig ”på rätt ställe”. Många är intresserade, om det också innebär att några kommer är en annan fråga. Det visar sig.

Försöker se den jag tror är jag i bilderna av mig, med rynkor eller snarare skrynklor, i blå klänning ärvd av bästa vännen, armband från Marrakesh där mannen min var med en annan kvinna. Rynkorna är mina, de gamla händerna också, och ringen jag köpte för många år sedan, åt mig själv. Halsduken tror jag att jag fått i julklapp av mannens min sonhustru… Också för länge sedan. Jeansjackan är min, så gott som utsliten numera, inköpt second hand i USA. Gillar den.

Vet inte riktigt vad det är jag ser. Ett samlat liv, en kvinna med diverse livserfarenheter, en del goda, andra inte. Fotograf var duktiga, trevliga, lugnskapande Viktoria Davidsson som på uppdrag av Ordberoende förlag förevigade mig i våras.

UV8B9964.jpg

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Spelfriheten

 1. tantenstanttankar skriver:

  Mäkta imponerad! Du är en förebild.
  Njut och var stolt! Kram

  Gilla

 2. Ninna skriver:

  Du ser bra ut! Armbandet och ringen är jättefina och jag håller med! Du är en förebild! Tuff lady!

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Så särdeles tuff är jag nog inte så ofta, men kanske seg… Kram på dig och tack!

  Gilla

 4. bergalott skriver:

  Som någon sa till mig en gång: Utan dina rynkor, som är ditt livs karta, skulle jag inte hitta hem till dig!
  Vet inte om dessa ord kan göra dig lika stolt som jag vid det tillfället. Hoppas det.

  Att du får ett efterord av Finn, är strålande, så du får ta och samla ihop dig och orka med begivenheterna framöver. För OJ hur det ramlar in. Blir väl en rynka till men det får det vara värt.
  😀 ❤ Kram

  Gilla

 5. beskrivarblogg skriver:

  Fniss åt gemensamma rynkor – och kram på dig!

  Gilla

 6. Lena. skriver:

  Tuff brud!!! Kram.

  Gilla

 7. Jack Hansen skriver:

  Läst ikapp mig nu i bloggen och klickat på lite annonser som vanligt. Margareta, stort stort GRATTIS till bokkontraktet och all välförtjänt uppmärksamhet den och du får. Jag ska lyssna på BookBeat i veckan. Supernyfiken. Blir nog en hel del igenkänning. Jag blir så glad att du ser så pigg och peppad ut och att det äntligen blev en bok. Hurra! Fre Spin är em genial boktitel för ämnet och jag är övertygad om att dina ord kommer att betyda mycket för många. Tack för att du är så modig och öppen. Du gör skillnad.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Jack – så glad att höra av dig! Och tack för goda ord – det blev både en bok och en ljudbok till slut! Jag börjar bli stolt, i stället för all skammen – varm kram till dig, hoppas du mår bra, var du än är!

   Gilla

   • Jack skriver:

    Tack, jag mår toppen. Bor i Berlin med sambo, boende, fickpengar och jobb. Ordning på 97 % av hjärnan och livet 🙂 Känns toppen och skönt och befriande. Hunnit bli 50 till och med. Kikat på intervjuerna nu också. Du är helt orädd framför kamerorna. Och självklart ska du vara stolt. Lev stolt nu. Hälsa Norrtälje och den svenska senhösten. Jag håller tummarna för en medicin mot demens inom kort. Du är en av de starkaste mest transparenta människor jag mött och då har vi ändå bara mötts en gång. Ser fram emot att följa dina kommande äventyr och du hinner med ett par romaner som du allra säkert har i dig.

    Gilla

 8. beskrivarblogg skriver:

  Härligt att få veta lite om ditt liv idag – gillar ”ordning på hjärnan till 97%” – ungefär som jag… Gott också med sambo och allt som därtill hör, glad för din skull. Och tacksam att du fanns för mig när jag behövde det, per uppmanande mejl. Skickar dig nu lite kärlek per internet – ska träffa en journalist på Aftonbladet om ett par timmar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s