Så skriv då en riktig roman!

Nu kliar det i fingrarna, men hjärnan är trött. Agnes (eller jag) vill skriva, vill skriva en ”riktig roman”, som Torbjörn Elensky sa idag på btj-dagen i Göteborg när han presenterade sin herrgårdsroman. Vad nu en riktig roman är…

Inte vet jag, men skriva vill jag. Hur jag ska hitta ro och tid och lust samtidigt är en annan fråga. Ibland tror jag att jag gör det hela mera komplicerat än det behöver vara. Som nu till exempel, före detta maken sitter lugn och ser på teve, ett program om matlagning, någonting om ”höns och tuppar?”. Jag kan inte hävda att han stör mig, hörapparaterna ligger bredvid mig på bordet invid stolen. O.ch Molly är kvar hos bästa vännen till i morgon.

Det var intressant att vara med om en sådan här Bibliotekstjänst-dag, med förlag som presenterade sina nya böcker och bibliotekarier som lyssnade. En klok kvinna stickade medan hon (förmodligen) lyssnade. Inte alla presentationer var maximalt professionella. Samtal mellan förläggare och författare inför en levande publik fungerar enligt min väldigt personliga uppfattning inte så bra. Som publik känner jag mig exkluderad. De två där på scenen har fokus på varandra, och vi andra förmodas titta intresserat på. Den formen gör sig nog bättre i teve…

Kul att få vara med dock, och lärorikt. Också som egen träning inför min presentation av Free Spin, funderingar hit och dit dess förinnan, tills något kom ur min mun som nog inte liknade det jag skrivit ihop i förväg – men som fungerade. Att älta i hjärnan utan att definitivt bestämma sig för något är tydligen inte helt fel.

Skriv då, då. Nä, inte just nu, vet inte vad, fantasin räcker inte och verkligheten är lite för jobbig för ögonblicket. Den har för många frågetecken, för mycket som jag inte kan försäkra mig och andra om att ”det är okej, det går”.

Jag har glömt koden till mitt eget bankkort, använder därmed före detta makens, och för över pengar till hans konto efter inköp för egen räkning. Igår jeans, behå, mascara – inför att stå på scen fem minuter inför ett antal (stort) bibliotekarier i Göteborg. Ibland är livet absurt. Men, jag kan övertala mig – jag har inte köpt behå på många år (kommer bara att använda denna dyra i nödfall också), mascara behövde jag för enstaka tillfällen, och jeansen var H&M, billiga, tajta och i perfekt färgstämning till klänningen jag ärvt av bästa vännen. Så. Och pengarna är återförda.

Möjligen apropå flygskam, shoppingskam, etc. Så skäms jag inte.

Före detta maken ringde mig igår kväll, han var förvirrad och ville att jag skulle ringa äldste sonen. Gjorde. Sonen pratade med sin pappa, och lugnade honom. När jag så kom hem idag sent på eftermiddagen visade det sig att de piller han skulle ha tagit i morse fortfarande låg i skålen, med min lapp ”torsdag morgon”. De kunde ju inte läggas i det vanliga lilla saltkaret – där låg föregående kvälls piller när jag for – och då blev det förvirrande för honom. Sorgligt och stressigt, för honom, för mig, för sönerna. Vi behöver någon form av ytterligare assistans, jag fixar inte att alltid vara närvarande.

Just nu är allt lugnt igen, jag är hemma och betyder förmodligen trygghet för honom när hans sinne inte fungerar som det har gjort. Jag får bestämma oss för att en utebliven dos medicin inte är hela världen.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Så skriv då en riktig roman!

 1. tantenstanttankar skriver:

  Jag hoppas du kan hitta lite andrum i nuet. Det kommer en dag för skrivandet också, men det är nästan lite orättvist mot dig själv att du förväntar dig(?) att skrivklådan nu ska resultera i något annat än spännande blogginlägg att följa. Allt som händer runt dig räcker för att få mig alldeles trött av bara tanken.
  Jag är imponerad!

  Gilla

 2. Viveka Seborn Roger skriver:

  Kära M! Jag är så imponerad o så glad för din skull, att det du varit med om har resulterat i en bok o att du får vara med om allt vad detta innebär. Vila bara i detta stora som just händer dig. Jag tycker du är sååå fantastisk. All kärlek o stort grattis till dig Margareta. Kram 💞🙋‍♀️

  Gilla

 3. bergalott skriver:

  Jag är också så glad att du är välbehållen hemma igen. En erfarenhet rikare som ger dig impuls till mer skrivande. Det är ju självklart – vad ska du göra annars? 😉
  Puss på´re ❤ ❤ ❤

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  God morgon du morgonpigga (?) – ja vad ska vi göra annars? Hoppas du får en fin dag utan alltför ont i kroppen – kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s