Skäggstrån och talismaner

Jag känner att de där retliga skäggstråna på hakan har krupit fram igen. Dags att leta på pincetten och dra. För inte kan man sitta i teve med skäggstrån, även om de bara är två. Det är spännande nog ändå.

Idag onsdag står enbart tvättstugan på programmet, klockan 12. Och promenader med Molly förstås, inköp och matlagning (också för torsdag-fredag, eftersom jag inte kommer att vara på plats vid middagstid). Kräver planering.

Än är klockan bara halv 9 på morgonen, kanske regnar det eller så kommer regnet snart, det mulnar. Har inte belastat öronen med hörapparaterna ännu, skönt att slippa höra trafikbullret.

Väderväxlingen får mig att fundera över vad jag har för kläder här, inför teve och release. Vännens avlagda blå klänning, nyinköpta ”jeggings” (nytt ord, står så på etiketten) i samma färg, sandaler (har ett par platta gamla skor också ifall att), min nötta jeansjacka. Det får duga, tillsammans med kamratringen, min ring och mitt armband. Mina tre talismaner, dock utan magiska tecken, men med min älskades namn i den ena ringen. Undrar vart hans ring tog vägen när han dog?

Tankarna rumlar hit och dit medan mitt te kallnar i koppen. Molly sover bakom min stol, före detta maken tar en liten lur i soffan. Utan hörapparater råder frid och tystnad. Nu ska jag fixa kaffe så att åtminstone jag vaknar ordentligt, dagern är sövande.

20190904_085522.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skäggstrån och talismaner

  1. Ninna skriver:

    Lyckans ost! Bara två strån…

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Weeellll, ibland är de flera, små rackare

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s