Förstasidan Aftonbladet

Tidig Molly-promenad i ett söndagstyst Sundbyberg. Ihållande regn, inte hällregn som känns häftigare, men så där genomblötande vått. Hon fick sitta i trappen när vi kom hem, medan jag torkade henne. Nu ligger hon nöjd i sin bädd vid mina fötter.

Agnes tar nog igen sig idag, det är möjligt att jag bläddrar i alla hennes papper, men än ligger de kvar i ryggsäcken. Mannen diskar frukostdisken, medan jag sitter med datorn i knät. Kommer på att det ju är bra att det regnar idag, om det eldades ute på landet igår. När det regnar syns det mera än annars att fönstren behöver tvättas. De högst upp framför allt, som jag inte når utan att klättra på stege och som öppnas krångligt inåt.

Kanske tar jag fram de sista frysta lingonen ur frysen och kokar lite sylt, om det finns socker hemma. Vet aldrig var det finns någonting, här eller hemma hos mig eller på landet. Ibland tror jag att jag vet och sätter igång något projekt, och så hittar jag inte det som behövs när jag väl börjat. I stan kan jag ta mig ner till butiken (om jag ids), hemma hos mig och på landet krävs bilkörning och lite mera tid.

Nyss ringde en författande vän från Göteborg och talade om att jag var på förstasidan av Aftonbladet, plus en helsida inne i papperstidningen. Jag kutade ner till butiken och inhandlade tre ex… Blev lite skärrad må jag medge. Britt Peruzzi, journalisten som skrev kunde inte tala om när texten skulle publiceras, men sa att ”det lär du bli varse”. Onekligen! Nu har jag sett och läst, tycker kanske att den stora rubriken på förstasidan inte är så kul, men förstår att den kanske säljer. Både tidning och bok.

Nu ska jag kolla om det finns någon ledig tid i tvättstugan. Livet är glamoröst nästan jämt.

20191020_105121.jpg

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Förstasidan Aftonbladet

  1. bergalott skriver:

    Hahahhaha… 😀
    Du är för härlig. Livet är glamoröst nästa jämt. ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s