Ett telefonsamtal efter nära sextio år

Här sitter jag just nu, med ett glas bubbel nära datorn, och en liten skvätt upphälld även åt före detta maken (som inte vill ha alkohol längre). Bara för att skåla med varandra, för oss och för mig.

Idag är jag på förstasidan i Aftonbladet och med reportage på en helsida, om min bok Free Spin och mitt spelmissbruk. Mannen har just somnat till i soffan efter sin promenad, som jag misstänker bara går bort till en bänk ett par kvarter bort… Han orkar just inte mer numera.

Men han kom ihåg ”Tekla” som var en i gänget när vi träffades för sextio år sedan på dansbanan Slåtterängen på Resarö. Hon ringde idag, hade på olika vägar hört om Go´kväll i teve och ville ta kontakt. Jag blev så glad. Hon heter Birgitta egentligen och vi har faktiskt inte setts sedan vi tog studenten ihop. Liven våra har tagit andra vägar, men nu har vi kontakt igen. Och jag skickar min bok i morgon. Kanske ses vi framöver i Stockholm. En skål också för dig, min vän!

Jag har mycket att vara tacksam för, inte minst att mitt spelmissbruk kunde vändas till att bli en bok. Och att jag numera inte spelar alls, peppar, peppar. Spelberoende är jag förmodligen fortfarande, men numera kan jag hålla det stången. Till exempel genom att fortsätta skriva.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s