En torsdag

Torsdag, 6 feb 2020 – har varit hos tandläkare Ulrika och tandhygienist Gun-Britt, kostade mig bara drygt 300 eftersom jag fick 2 100 i statligt tandvårdsskydd. Bra. Därefter for jag till Klippet på Fridhemsplan och handlade lite godsaker, bl a en mortadella. Gjorde en smörgås till Jan när jag kom hem, med det goda valnötsbrödet och mortadellan. Han drack ett glas vatten och Molly slukade mackan. Hon är förskräcklig. Undrar om hon alltid har gjort så här, nu har hon snott något tre gånger på sista tiden – leverpastej, en hel nyöppnad bit, en skiva skinka från min smörgås, och så denna hela smörgås nu.
Jessica från hemtjänsten var hos Jan medan jag var borta, och de gick ut på en promenad. Jag tog upp rullatorn när Molly och jag varit ute. Hon ligger bredvid min stol och fiser nu, inte bra för hennes mage med sån här konstig ”mat”.
Det är definitivt otrevligt att bli behandlad av Gun-Britt – hon är säker och trevlig, men det hon gör är inte kul. Nödvändigt dock, fick med mig ett par olika mellanrumsborstar och en särskild tråd, har haft svårt att komma in bland tänderna i bryggan. Inga hål, men många gamla lagningar som måste hållas koll på. Och pricken på tungan (ofarlig enligt Ulrika) ska också kollas av en specialist som hon skickar mig till, jag får kallelse. Nöjd med dagens visit, nästa till Gun-Britt i slutet av juni, hon kallar. Inget tal om ny tid till Ulrika, hon kanske kallar hon med när hon menar att det behövs.
I morgon är det dags för glasögonundersökning, det är några år sedan. Och så ska Linn hämta Molly, och lämna tillbaka henne på måndag, efter veterinären. Därefter inget speciellt på programmet, inget som jag känner till i alla fall. Inte förrän födelsedagsfirande, den 14 mars.
Har tagit fram ett par burkar ur frysen med något som jag misstänker är fisksoppa, smakade så åtminstone när jag tinat tillräckligt för att kunna smaka. Till Keldas skärgårdssoppa, med stora räkor, ost efter och kanske någon av efterrätterna vi inte åt igår. Just nu ligger Jan en stund på sängen, en vana sedan någon vecka tillbaka. I natt tyckte jag åter att han var mera vaken än sovande, och därmed jag också. Men han hävdar att han sovit bra.
Tittade in på Akademibokhandeln vid Hötorget, min bok står bland biografierna. Vet inte om jag ska tycka att det är bra att den står där – de ex som fanns kanske har stått länge.

En torsdag, då Ola Magnell dog.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En torsdag

  1. Karin skriver:

    Jag hade tänkt ställa dig bland biografierna i min bokhylla också. Tycker att boken passar bra där. Just nu står boken efter en bokhylleflytt oplacerad, men hamnade av en slump bredvid Harald Ofstads ”Vi kan ändra världen”. Inte så dumt!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Inte så dumt, tvärtom hedrande – jag brukar sortera mina böcker i bokstavsordning av pur lättja

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s