lite senare fredag

3 april 2020 – antalet döda i corona stiger kraftigt varje dag nu. Och lär fortsätta stiga, hur länge vet ingen. Deprimerande att då klassas som riskgrupp. Men vi är det genom vår ålder, och Jan genom sin hjärtsvikt framför allt. För ögonblicket tar vi vår eftermiddagsdrink, med kex och philadelphia-ost till. Han utan alkohol, jag med. Middag blir potatisgratäng (färdigköpt, ätbar, värmd i ugn med ett blött och urkramat bakpapper i formen) och varmrökt lax. Tomater, ost och kanske melon efter, avocado med amerikansk rom, schalottenlök och gräddfil före. En duglig fredagsmiddag. Vad annat ska ”man” roa sig med numera? Vad vi ska äta i morgon låter jag morgondagen tala om för oss.

Händer och naglar är torra. Det hjälper inte att smörja in dem, när man tvättar händerna stup i ,syns igen, krokusarna slokar, är nog vissna. Jag har klyvt ved och tagit in. Det är snart slut i vedboden. Men det lär ju bli varmt i påsk, så vi kanske inte behöver mera ved.

7 grader ute, aningen mindre vind. Och lite snö igen, smått. Längtar till maj då det kanske inte snöar i alla fall.

Nu 6 grader ute, sol, blå himmel och ingen snö. Fortfarande blåsigt. Klockan är sju. Vi har ätit, och Jan diskar. Avocado och rom får vänta till i morgon. Vi insåg att vi skulle bli för mätta. Nu ska jag torka disk. Och se Rapport därefter, om jag orkar, Jan vill se. Jag blir bara trött och deprimerad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till lite senare fredag

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Styrkekram till dig❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s