Tämligen trött tisdagskväll

Tisdag 26 maj 2020 – sol. Sol hela dagen, lite moln ibland, de var nästan sköna och efterlängtade. Vi har suttit ute. Nu har vi ätit sparrissoppa med ostmacka till, melonen väntar tills Jan har diskat. Tvätten torkade fort idag, och mandelblom och förgätmigej blommar på berget utanför köksfönstret. Fasantuppen strosade förbi runt lunchdags. Pelargoner och potatis har fått komma in över natten. Än är det ett par veckor kvar tills järnnätterna är överståndna.

Äter flera Dumle snacks än jag borde. Väldigt lättätna. Å andra sidan äter jag mycket sällan glass efter maten.

Har läst om Carl Hiasen´s Lucky you under dagen, den roar mig fortfarande. Och så har jag sålt ett par böcker på Bokbörsen, förtjänsten är försumbar, men det blir en glugg i någon bokhylla.

På lördag fyller en älskad syster 75, och på måndag fyller vår äldste son 56. Det är svårt att förstå. Alltihop har förstås en relation till min egen ålder, som också är närmast obegriplig. Men jag var 22 när jag fick vår förste son, 25 när nästa kom till oss och 27 när den yngste gjorde entré. Många liv sedan. Och ett liv som är tillbaka där det började som vuxen, åtminstone var man beträffar. Samma man, och ändå inte.

Nu är det svart kväll, klockan är halv elva och vi har sett en fin fransk film, En oväntad vänskap, på SVTplay. Jan sover, eller ligger åtminstone i sin säng, jag ska snart lägga mig i min. Dagen har varit god, jag är lugn inför natten och hoppas på goda drömmar. Ibland är de ju det.

selective focus photo of brown dreamcatcher

Photo by Artem Beliaikin on Pexels.com

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tämligen trött tisdagskväll

 1. Hoppas att du drömde gott! Och får en bra dag. Kram!

  Gilla

 2. midsommarros skriver:

  Inte förstår man vart den tiden tagit vägen, men den tycks ju röra på sig då alla blir äldre, inklusive man själv måste man ju medge… Jag var också 22 då min första dotter föddes (1978), då var det helt normalt.. 24 då dotter två gjorde entre och 38 då sonen föddes, men däremellan byte av man… Min förstfödda, som var 16 då lillbrorsan föddes höll en moralpredikan åt mig om hur ansvarslös jag är som skaffar barn som så ”gammal”: ”förstår du inte att du är FEMTIO när han är 12” (stark betoning på femtio). Nå, själv var hon närmare 37 när hon fick sitt första barn och fyllda fyrtio när det andra barnet föddes…. 😏

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Som mycket ung trodde jag att jag också var mycket klok – det gick över

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s