Godnatt

28 juni 2020 – i morse badade både Molly och jag, ensamma i sjön. Ljuvligt, tänker nog göra om det i morgon bitti innan vi ska åka hem till mitt. Baddräkt hade jag inte, men trosor och badBH. Vi mötte en glad morgonbadare på väg från sjön när vi gick ner, annars var det alldeles tomt. Och glad var jag.

Så gick vi hem till Jan (jag hade skrivit en lapp och han hade sett den) som lugnt satt och väntade på frukost på altanen. Dagen har gått, utomhus under altanens tak i skuggan. Jag har städat huset så att sonen et al ska slippa mötas av alltför mycket hundhår etc – även om de är vana. Rossi har ungefär samma päls som Molly…

Till middag idag har vi ätit upp resterna i flera sillburkar, de flesta förmodligen deras från midsommar. De får äta vår matjessill i stället, om de vill ha sill.

Vi har haft en lugn dag, med visit av grannen medförande en halv vattenmelon som hon inte ville bära hem när hon åker till sitt i morgon. Även hennes barn kommer ut i veckan, liksom grannens lite längre bort. Alla ”barnen” vill gärna träffas här där de sommarvuxit upp, åtminstone över midsommar och som nu, ytterligare en vecka. Om vädret tillåter kommer sonen att åtminstone påbörja det nya taket, de kommer att använda padelbrädan (oavsett väder om jag känner honom rätt), och umgås. Väl unt.

I morgon ska vi försöka hitta någon sorts sandaler till Jan i Gustavsberg, han behöver ett par lättare, men ändå stadiga skor. I Mölnvik kan vi parkera nära skoaffären och låna ut en sko för att prova, har gjort det förut. Han har svårt att gå in i affären. Samtidigt kan vi passa på att köpa några flaskor alkoholfritt rosévin, så slipper jag bära det annanstans ifrån.

I morse hade grävlingar vält vår rengjorda soptunna och rivit sönder påsarna och spritt innehållet. Trist. Nu har jag låst locket med ett rep, och dessutom bundit fast tunnan vid en tall. Det visar sig i morgon om det är tillräckligt för att stoppa grävlingsräder.

Coronakris, statligt stöd till icke-behövande artister med miljonbolag, och börsen stiger och är tillbaka vid värdet före corona. Samtidigt som antalet arbetslösa stiger till oanade nivåer. Ungefär. Livet är konstigt, världen är konstig.

Klockan är halv tio och Jan har lagt sig, jag också om en liten stund. Ett glas rödvin i lugn ensamhet dessförinnan, får väl borsta tänder en gång till. Bara runt 20 grader ute, 23 inne, sätter på kalluften en stund. Himlen kallrosa bakom tallarna, inte lika glödande som tidigare kvällar.

Bestämmer mig för att allt är i ordning inför sonens vecka här. Vet inte om det är enbart han och sonhustrun vår som kommer, eller om någon av sonsönerna också följer med. De är ju vuxna nu och har sina liv, glömde att fråga när vi pratade idag. Det blev mest information om sophämtning på torsdagar och grävlingar. Jag är glad att de vill komma hit och träffa sina kompisar från barndomen här. Sonhustrun är dessutom barndomskamrat med ett av ”grannbarnen”.

God natt.

photography of stars and galaxy

Photo by Free Nature Stock on Pexels.com

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Godnatt

  1. Vad härligt med besök av barnen. Hoppas att ni får en fin vecka, kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s