Slippa välja

Söndagsmorgon den 19 juli 2020 – strömavbrott. Jag hann bara märka det och kolla i proppskåpet, så var elen tillbaka. Tydligen hade det varit ”ett större, icke planerat avbrott i skärgården”, rubrik i Aftonbladet. Nu kan jag fixa frukost och tvättmaskinen går.

Vackert väder, sol. Ännu ingen vind. Klockan är åtta.

Har fixat haspen på mitt sovrumsfönster. Grannfrun påminde mig om att jag kunde ta små tändsticksbitar och stoppa i det för stora skruvhålet. Det fungerade, åtminstone för ögonblicket. Hade tänkt bättra på med lite trälim, men hade inget. Dagens första projekt avklarat, liksom frukosten och dito disk.

Jan sitter ute i solen, iförd solglasögon, keps och öppen morgonrock. Är nog skönt efter en varm natt, han vill inte ha fönstret öppet som jag. Jag hänger tvätten. Så småningom fikar vi med korintkakor till kaffet. Goda och fortfarande spröda, förvarade med bakpapper mellan lagren i en före detta pepparkaksburk.

Klockan är kvart i ett, dags för en dusch och minimal påklädsel. Skönt med nytvättat hår. Middag idag blir räkor, kanske med hårdkokt ägg, majonnäs och sallad.

Dröm i morse: Mannen min satt och såg lite lagom glad ut, någonstans. Han hade längre hår än jag någonsin sett honom i, och bredvid honom stod BT och log glatt. Jag rufsade om det där långa håret och sa ”jag trodde du var död”. ”Det är jag också.” Ingen av oss var ledsen, vi visste ju att det var så. Där vaknade jag, och insåg att jag i drömmen kommit ihåg namnet på BT, som jag letade i minnet efter häromdagen. Tror, vaken, att även han är död. Och, vaken, kommer den där tanken ”tur att du, älskade mannen min, är död. Om inte skulle jag inte kunna göra det jag gör nu, och Jan skulle inte ha det som han har det nu. Kanske bättre, kanske sämre, men inte som nu.” Den tanken är svår, och den är min. Jag är inte någonsin glad att du är död. Men just nu gör det mitt liv enklare. Jag slipper välja. Igen. Och jag saknar dig så att jag har lust att skrika, men är inte ensam nog att göra det.

Nu ser Jan strax på Rapport. Jag har mest lust att gå och lägga mig, försöka läsa en stund men som oftast lägga ifrån mig boken snabbt. Fundera ett tag på dagen, vad som varit bra och vad som varit mindre bra. Bra är relativt.

Räklasset till middag var gott, med tillbehören. De stora lösfrysta Ica-räkorna är fina. Tvätten torkade fort, bra. Jan diskade halva disken när jag tagit hand om den första delen, bra. Molly är hemma, bra (hon har varit hos grannen flera gånger idag, hon gillar Sonja). Mina hörlurar fungerar med datorn, bra. Jans fungerar med teven, också bra. Har burit ner soppåsen med räkskal, bra. Och haspen till mitt fönster sitter kvar, trots vinden, bra. Beställt hundfoder och slangar till hörapparaterna, bra.

Nog av.

crab cuisine delicious dish

Photo by Terje Sollie on Pexels.com

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Slippa välja

  1. bergalott skriver:

    ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    vännen, var är du, hur är du?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s