Torsdagskväll 23 juli 2020

Den här månaden går för fort. Vart tar sommaren vägen?

Torsdagen är snart gången, vinden har lagt sig. Och Jan med. Jag sitter i min stol med Molly bakom mig. Disken är diskad, snart går även jag till sängs. Men inte än. Av någon anledning sitter jag fortfarande här, och har datorn i knät. Vill skriva något, men vet inte vad.

Klockan är bara nio, det är för tidigt för sängen.

Talade med Jan tidigare idag om att kanske åka ner till Stavsnäs i morgon. Han och hans familj bodde där flera somrar när han växte upp. Kanske kan han känna igen något, kanske kan han bli glad av något.

Jag tycker mitt liv är torftigt. Hans är det i högre grad. Mera torftigt, vad kan det heta? Han vill just ingenting, jag vill ibland någonting även om jag inte gör något, eller riktigt vet vad jag vill. Han kan inte eller vill inte läsa, jag läser hela tiden och försmäktar om jag inte hittar något att läsa. Han diskar, jag kan sysselsätta mig med diverse hushållsgöromål. I den mån jag vill och ids. Han kan inte längre laga mat, han kan inte baka (jag kan nästan inte heller, men gör det ändå). Han städar inte, har just aldrig gjort. Jag gör det. Han tvättar inte. Jag gör det. I går kväll kunde han inte stänga av teven, jag gjorde det kvart i två i svarta natten. Som lystes upp av teveljuset.

Jag vet inte hur jag skulle stå ut om jag var Jan. Jag vet att jag inte skulle stå ut om jag var Jan. Men jag vet inte (tack och lov) vad jag skulle göra om jag var Jan. Hans liv är eländigt. Tror jag, men vet inte. När jag gav honom en kram idag, kunde han säga att just då var livet bra.

photo of gray koala bear hugging tree

Photo by Valeriia Miller on Pexels.com

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Torsdagskväll 23 juli 2020

 1. Fredrik i EU skriver:

  💖💝kram i höstvädret

  Gilla

 2. Sheree skriver:

  Thank you, I love koalas.

  Gilla

 3. bergalott skriver:

  Ok. Idag är det fredag och vi har tagit oss en bit in i den. Segt som kola utan sötma. Dagar som fastnar mellan tänderna. Ohågsenhet som ett ok. Företagsamhet som piska. Monotonin som tröstlösa näsdukar. Tid som ständig följeslagare. Tankar som aldrig får svar.

  Och på det en koala – längtan efter tröst och värme i en famn. ❤

  Gilla

 4. Gunilla skriver:

  Uppskattar ditt förhållningssätt till livet och hur du lyfter fram det meningsfulla i våra vardagliga handlingar. Jag njuter av att läsa dina beskrivningar. Tack! Gunilla

  Gillad av 1 person

 5. Karin skriver:

  Jag tror att Jans liv trots allt är ganska bra. Och det är förstås mycket tack vare dig.

  Gilla

 6. beskrivarblogg skriver:

  Tack Karin, ibland tror jag som du. Kram på dig – saknar dina bilder!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s