Nutida Lundell mm

Bläddrar i Ulf Lundells Vardagar. Ids inte mycket mer än så. Tappar läslusten direkt. Tror han får återbördas till biblioteket nere i byn, utan fortsatt läsning. Gillar inte formen, hur i all världen kan någon orka ta sig igenom alla 637 sidorna.. Jag uppfattar mest en ensam mans trista vardagar med dammsugning, krånglande lyxbilar och just ensamhet. Näää.

I morgon kanske han får en fortsatt läsare. Återstår att se. Men jag läser en stund till efter  middagen. Är inte övertygad om fortsatt läsning än. Ögnar lite här och där. Den åker ner i bibliotekskassen.

Just nu, i det här ögonblicket som upphör när jag skriver fel och vill korrigera – just nu, så vill jag ingenting. Jag vill inte skriva, varken fel eller rätt. Jag vill inte kommentera att Jan har diskat. Eller att Molly ligger bakom min stol och verkar nöjd med det. Eller att mina ben blir varma av datorn som ligger i mitt knä när jag skriver. Vill inte någonting annat heller som jag kan uttrycka. Bara annat.

Det är tyst i köket. Diskandet verkar klart. Tacksam.

Solen lyser och molnen tycks ha försvunnit, åtminstone för stunden.

Yngste sonen ringer, han har kollat posten hemma hos Jan – ingenting vi behöver bry oss om. Tacksam att han kollar. Ännu en sak som jag kan släppa. Leveransen med blöjor kom idag, och den snälla utköraren bar upp båda kartongerna till huset. Förra gången, med samma leverantör, störtregnade det och jag hade sprungit ner med skottkärran, och sa att han slapp bära upp alltihop. Kanske kom han ihåg det. Glad att jag inte behövde bära idag.

Bläddrar bland kvällstidningsrubrikerna – och blir bara trött. Vill inte veta mera. Skiter i om Kanye har velat skilja sig från Kim i två år –undrar bara varför han inte gjort det. Kan det möjligen ha med pengar att göra? De verkar ”lost” båda två, stackars deras ungar.

 

Nu är det kall torsdagsmorgon, bara åtta grader och kraftig vind. Molly och jag har varit ute en kort vända, nu är hon på sin vanliga plats bakom min stol. Framför mig ligger hennes bädd, oanvänd.

Frukosten är dukad och förberedd, tevatten och ägg ska kokas när Jan vaknat.

Mina fingrar är ännu oanvänt morgonstela. Kvart i två i natt var jag upp och stängde av teven. Ljudet var av och hörlurarna hängde där de skulle, men ljuset från skärmen väckte mig när det pulserade i någon film. Jan sov gott i sin säng.

I morgon kommer son och sonhustru efter lunch, sönerna/hantlangarna kommer på lördag. Hoppas regnet håller sig borta så att de kan jobba med taket. Det verkar inte ha regnat i natt.

Det slår mig att mina skriverier är som Lundells, ord som berättar om trista vardagar och relativ ensamhet. Han är kändis och blir (därför?) publicerad. Vore kul att veta om hans bok sålt bra. När jag kollar Libris ser jag att den finns på drygt hundratalet bibliotek – och jag lär mig att det finns Vardagar 2 och Vardagar 3 också…

Min bok, Free Spin, finns på 65 bibliotek som bok, på tre som talbok med text och som e-bok på 13 bibliotek. Hur den har sålt, om den har sålt, vet jag inte.

Kommer i samspråk med en man på vägen, efter frukosten, när jag går och försöker hitta Molly som smitit iväg. Hans svärmor jobbade en gång tillsammans med Jan, hon är numera död, men dottern och mannen bor nere vid vägen till sjön. De minns Jan och han ville höra hur det var med honom. Jag berättade och var glad att de bryr sig. Och Molly kom tillrätta, hon hade bara varit på en lite längre promenad längs vägen. När jag berättar om mötet för Jan har han först svårt att förstå vem jag menar. Men så kommer namnet tillbaka, och han minns att dottern ju bor där. Det tog en stund, men han var glad när han kom ihåg. Jag med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nutida Lundell mm

  1. Lundells låter trist, inget för mig heller..Men du skriver inte trist. Det slår mig att jag måste läsa din bok, jag ska höra om den finns på mitt bibliotek. Har inte kollat upp hur många bibliotek som har Skuggvinter, men vet att det är en del, speciellt som ljudbok. Kram!!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Kolla om den finns – och om du läser så blir jag glad

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s