Hjälpsamhet

Fredag, igen, redan – den 14 augusti 2020. Gårdagen var lätt påfrestande: åkte, när allt var klart här, till Gustavsberg. På vårdcentralens provtagning hade man inte fått någon beställning från SÖS, därmed kunde inget blodprov tas. Trots att jag fått uppmaning per brev att ordna det snarast inför en uppföljningsröntgen. Gick och pratade med sjuksköterskorna en trappa upp, den ena ringde, väntade, pratade och pratade igen – och fick SÖS att fixa den beställning som fattades. Ner igen och vänta igen. Men till slut så.

Glad i hågen gick jag till apoteket för att hämta Jans Furix, nödvändig medicin för att hans hjärta ska fungera så bra som möjligt. Fanns inte. Receptet fanns, men inte medicinen. Inte någonstans i närområdet, kanske i stan. Gick matt ut till bilen, hittade ett telefonnummer till hans läkare, ringde. På hennes privata telefon, men med lätt övertalning gick hon med på att skriva nytt recept, på tabletter med 40 mg och jag lovade att dela dem. Tackade, lovade att radera hennes privata telefonnummer (som jag fått när hon ringde till mig angående Jan en gång i våras). Bytte apotek. Den förpackning hon skrivit recept på fanns inte, möjligen i stan etc. Apotekschefen försökte ringa doktorn, som inte var anträffbar förrän efter 15. Då fattade vi ett gemensamt beslut: jag fick ta ut en större förpackning än den förskrivna, och apoteket skulle informera doktorn om detta, efter klockan 15. Lätt utmattad fortsatte jag min runda i tätorten.

Letade bordstabletter och altanstolar till mitt hem, i stället för den gamla träsoffan som nästan brakade ihop senast vi var där. Törs inte sitta i den längre. Hittade varken det ena eller det andra. Vidare till systembolaget som hade det jag sökte utom Marezzo, men det har jag fortfarande en flaska på lager. Till Ica Maxi för nästa inköpsrunda, glömde köpa marmelad och fick nog inte med mig någon bas till middagar heller (har säkert något i frysen). Men jordgubbar, grönsaker, rakblad eller vad det nu kan heta som används i moderna rakhyvlar. Två tunga kassar. Åter till startpunkten.

Fikade där med sonen, Jan och grannfrun. Allt hade fungerat fint medan jag var borta. Sonen tog väl hand om sin pappa. Jag bara pustade och babblade en stund om mina vedermödor.

Middagen blev bratwurst och potatisgratäng, sonen åt annan kryddigare korv och grönsaksresterna från igår. Och de kräftor som var kvar, liksom lite varmrökt sik. Han och vi blev mätta. Lugn kväll, och natt. Ytterdörren låst och barrikaderad. Det fungerar bra, jag sover lugnare. På morgonen flyttade jag tvätten som fortfarande var fuktig, till tvättställning under tak. Fem minuter senare kom en störtskur. Bra tajmat. Nu är det molnigt men ser ut att lätta lite.

Och det är som sagt fredag, igen.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hjälpsamhet

 1. bergalott skriver:

  Lilla Kära du… vad du kämpar medans jag blir såååå väl omhändertagen på Löwentrömska och kom hem för en timme sedan. Nu väntar jag på att Arboga ska komma och hämta mig.Klarar inte av här hemma så det får bli så. Men ett kan jag lova. Jag känner mig som en ny gladare A-Lott 😀

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaam ❤
  (skriver lite på bloggen sen när jag kommer till ro och pustat ut lite)

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Å, vänne min, vad jag blir glad att höra från dig; fint att du har din systerdotter som tar hand om dig (också). Och bra att du inser att det inte går utan hjälp, jag hade hoppats att du skulle få stanna över helgen åtminstone… Glad att höra att du lever (om du än har ont) och massor av kramar till dig. Ta det lugnt, allt blir bara bättre!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s