Tisdagskväll

Nu är det tisdagskväll 24 november 2020 – Jan är förhoppningsvis opererad och har vaknat och är kanske på avdelning 65 på Danderyds sjukhus. Det går inte att få tag på någon som kan ge besked, ”ring lite senare”. Det har jag gjort, flera gånger.

Vi kom dit vi skulle med två minuter till godo. Trots att vi min vana trogen kom i väldigt god tid till sjukhuset. Som tur var lånade jag en rullstol, och lade tillbaka rullatorn i bilen. Sedan körde jag Jan runt det där omättliga sjukhuset där inte ens de som jobbar där just nu verkar veta riktigt vad som är ”hemma”.

Hjälpsamma människor överallt, men fel blev det ändå, hela tiden. Förmodligen såg jag för jävligt stressad ut när vi äntligen närmade oss rätt inskrivningsmottagning. Där tog man hand om oss, jag och en undersköterska hjälpte Jan ur kläder och i operationskläder. Hon fixade kaffe och (tror jag) någon sorts energidryck och tre torra kakor åt mig. Och Jan fick vätskedropp. Vid halv tre (två timmar efter den tid vi skulle vara där) åkte jag hem till mig. Och missade förstås ett samtal från Danderyd när jag körde bil.

Jag har bestämt mig för att han mår så bra han kan. I morgon bitti får jag väl veta när han kan hämtas för att följa med hem. Jag ska ringa en gång till i kväll, sedan får det vara. Om han inte mår bra skulle de väl berätta det?

Tror knappast att jag kommer att delta i bokhandelns i Norrtälje samtal om beroenden nästa vecka. Jan behöver mig nog, och när jag frågade om det skulle bli av (hade inte hört något) och berättade att Jan är nyopererad och att jag kanske är på väg att bli förkyld, blir kommentaren ”inga sjuka i butiken” – det hade jag nog begripit ändå… Huruvida jag blir förkyld är inte klart just nu, verkar tämligen lugnt.

Vi hade idag munskydd på oss båda två. Jag fick bekymmer med att glasögonen immade igen… Det tarvar träning, fick tips på FB om att man kan förankra (munskydd eller brillor?) med lite sårtejp på näsan. Ska prova.

I morgon bitti ska jag tvätta håret. Av diverse anledningar har det inte blivit av på åtminstone en vecka. Och jag ska duscha länge utan att behöva tänka på att varmvattnet ska räcka åt någon annan som också ska duscha. Sedan ska jag hämta paket och lämna bok i Norrtälje. Och tanka bilen, jag tar mig dit men inte mycket längre.

Photo by Guus B on Pexels.com

Nog för idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s