Sen lördagseftermiddag

Lördag, skrev först lärdag – det ligger något i det ordet, varje dag är någon sorts lärdag. Nu har jag satt på en tvättmaskin, och väntar in den innan jag åker och handlar. Någon timme då jag inte har annat att göra än skriva.

Sängen är fräsch och nybäddad, disken diskad, tänderna borstade. Hoppas över duschen idag, inte varje dag nu för tiden. Provade nyss den nya baddräkten, den får duga även om nog tycker att den visar väl mycket av en darrig klyfta. Får hala upp baddräkten i sällskap. Är i alla fall inte högt skuren nertill.

Jägarna har börjat vakna, bilar står lite här och där. Ingen påtaglig aktivitet ännu. Medhjälparna väntar i sina bilar, jägarna äter kanske frukost.

Nu till källaren och fröautomaterna. Påfyllt, två liter mindre i den mussäkra kylväskan. Matstället jag ser från köksfönstret är ett annat än tidigare, hoppas fåglarna hittar dit. Apropå mat så har jag tagit fram kalvlever och kantareller ur frysen till middag. Köper grädde när jag ändå handlar mjölk och ägg och potatis.

Ska till biblioteket som inte öppnar förrän klockan elva idag.

Agnes tar igen sig idag, har inte pratat med mig sedan i torsdags – och då var det visst mest jag som pratade.

Sopar trappen ren från löv. Hänger tvätten och åker in till biblioteket. Där lär jag mig att åtminstone isländska författare sorteras upp i hyllorna efter förnamnet. Jón Kaplan Stefánsson återfinns alltså på J-hyllan. Detta berättade en snäll bibliotekarie för mig efter att jag förgäves letat på S och K… Lärdag. Nu har jag två böcker att avnjuta (hoppas jag), Fiskarna har inga fötter och Änglarnas sorg. Jag har aldrig varit på Island, tror jag måste hinna dit också, medan jag kan.

Det jag trodde var kalvlever visade sig efter tining vara lammfilé – inte fel det heller. Handlade grädde till svampen (och en Budapest-bakelse som absolut inte stod på lappen). Slängde sorterade sopor, skrämmande hur fort en stor kasse fylls av plast med mera. Åker fram och tillbaka till syrran i Uppsala i morgon av ren sällskapssjuka. Har lovat att hon ska få boken om Sven Hedin som stått i min bokhylla. Får kanske tillfälle att visa min nya parka för andra syrran, hon vill också köpa en ny. Får göra slut på den bensin jag sparade med bussfärden igår.

Snart ska jag gå ut och hämta in en del av tvätten från i förmiddags. Den kan eftertorka inomhus. Lakanen får hänga över natten.

Nu rör sig jägare med brutna gevär över gården, jagandet är kanske över för dagen? Eller så börjar det igen, efter lunch? En släpvagn full med gubbar och vapen for nyss bortöver. Såvitt jag såg ingen kvinna.

Krasse och ringblommor blommar nu rikare än de gjorde i somras. Och i fönstren inomhus står flera av pelargonerna i full blom, knoppar som jag inte trodde skulle öppna sig har slagit ut. Knopparna på de två små kaktusarna hänger fortfarande med, törs inte röra krukorna, bara vattna lite lite.

Fåglarna har ännu inte hittat eller behövt några solrosfrön. Jag tar hörapparaterna ur öronen och tystnaden blir nästan öronbedövande. Skönt, och ensamt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sen lördagseftermiddag

  1. Kan inte låta bli att tänka att det är skönt att kunna läsa, mitt i allt, att biblioteket är öppet igen. Känns konstigt att restriktionerna är borta. Mysig läsning i övrigt, med jägare och blommor i salig blandning. Kram!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Tack min vän – salig blandning är nog korrekt , kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s