En ännu okänd lördag

Fredag. Idag buss till huvudstaden för tandläkarbesök – köpte (dyr) baddräkt, leggings, solglasögon och långärmad bambutröja dessutom. Överlevde starten på en rotfyllning med hörapparaterna förankrade i knät. Fortsättning om två veckor. Så buss hem igen, glömde att jag skulle ha handlat mjölk, ägg och potatis. Nu får jag överleva även det.

Två vårrullader från frysen till middag. Ingen havregrynsgröt i morgon bitti, inget ägg. Får nog åka in till Norrtälje och handla – och besöka biblioteket, låna flera böcker av han Stefánsson från Island.

If ville ha 2 500 kronor för utökat reseskydd – har haft hemförsäkring där i många år. Bryr mig inte om detta ”erbjudande”. För dyrt. Byter möjligen hemförsäkring så småningom. Syrran tipsade om att ställa av bilen, kanske gör jag det. Hos sonen.

Det är jakt här på gården idag – trodde det när jag i morse fick hålla hårt åt höger i möte med två bilar som hade väldigt bråttom… Förmodligen är det älgjakt, men jag hoppas de kan decimera antalet vildsvin också. Älgarna har jag hittills inte varit rädd för här.

Har inte ont än av tandläkarens behandling. Hoppas det fortsätter så.

Tror att jag törs prova baddräkten igen i morgon – den verkade duga i provhytten. Och om den inte gör det här hemma, så får det vara så. För det priset.

Inser att jag är ovan konsument av diverse kläder. Vet inte riktigt vad jag vill ha, hittar inte något som lockar, köper någon gång något. Och om på internet, så returnerar jag det som inte passar. Nyligen larmade banken om att mitt kort var kopierat – efter de få internetköp jag gör årligen – nytt kort och inga internetköp, eller utlands- på en vecka tills det nya kortet kom i brevlådan. Nu törs jag inte handla på internet. Som tur är behöver jag inte.

Vet fortfarande inte vem, hur, vad som kopierat bankkortet. Det gillar jag inte.

Lördag – inte ont efter tandläkarjobbet igår. Hade laddat med Alvedon bredvid sängen, behövdes inte. Får mejl om att mitt Apple-konto kopierats, flera senaste veckan – har inget Apple-konto… Mycket skräp på nätet.

Ser inte till några jägare ännu idag, men klockan är bara halv nio. Sonen ringde och var pratsjuk efter en lång dag på älgpass, utan skott. Han hjälper mig att byta till vinterdäck så småningom, bara jag får in däcken i bilen och kör hem till honom. Inte aktuellt riktigt än.

Det ser inte ut att bli någon sol idag.

Även Ski-Star har satt in återbetalning efter returnerad prasslande parka. Bra. Minus fraktkostnaden, mindre bra.

Idag ska fågelfröautomaterna upp, jag har 10 kg solrosfrö som väntar på att ätas av mesar och andra. Blåmesen har redan varit här och kollat.

Dags att bädda rent i sängen och tvätta lakan, kanske hänga ute.

En lång lördag som bara är min ligger framför mig. Än vet jag inte vad den kommer att innehålla.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s