I soffan

Onsdag 2 februari, regn på morgonen, molnigt och varmt, lite blåsigt.                        

Idag blir det inte många steg, ska bara ta mig uppför backen till Alteza och handla. Kylen är så gott som tom.

Har torkat golven (calima överallt, fet (?) finkornig sand, som stoft. Att moppa marmorgolv och få med sig det som ska med, är inte det lättaste. Duschat och tvättat håret också, sitter nu och fikar medan jag väntar på att håret ska torka. Har ingen hårtork med mig. Yngste sonen slog mig en signal medan han låg i badkaret och hade det skönt, han är ledig idag.

Högt uppe bland molnen ryttlar en rovfågel, hök att döma av den långa smala stjärten.

Nu vet jag att det är drygt ett tusen steg uppför backen och ner igen. Alteza var stängt idag, Kyndelsmässodagen är tydligen helgdag i Spanien (i Sverige också?). Borde ha förstått att något sådant var på gång, när grannen mitt över tittade på teve redan i morse. Och ingen i huset väckte mig genom att tända trapplyset klockan sju… Nu ska jag googla Kyndelsmässa. Lär mig att det är dagen för Marias kyrkotagning och den dag då Jesus bars fram i kyrkan, fyrtio dagar efter födelsen. (Skickliga författare fanns då också.)

Nåja, jag fick mera promenad än jag tänkt mig, kommer inte att svälta ihjäl – kan alltid äta vakteläggen, har paté och skinka, potatis, tomater, papaya, avocado, kaki, ett par gamla äpplen.

Kommer lite regn igen. Det här blir en dag i soffan. Har bokat massagetid nästa fredag för mig och för min vän Nina som kommer på tisdag. Någon bild på den fula soffan har jag inte, men det här är gästrummet.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s