Besök

Tisdag 8 februari 2022 – idag släpps många pandemirestriktioner i Sverige. På Teneriffa ska du fortfarande ha munskydd både inomhus och ute, tas bara av om du är på restaurang och ska äta, sittande vid bord. Revidering 10 februari.

Soligt och varmt, att döma av tvätten på taket mittöver gatan blåser det inte idag som igår. Klockan är kvart över nio, frukosten avklarad, disk och bäddning återstår. Ska ta ner tvätten från taket. Har ögnat tidningsrubriker och kollat mejl och FB.

Nu på med kläderna och ut. Har suttit på ett av trädäcken vid playan en stund. Lät mig störas av två ungdomar som började göra morgongymnastik alldeles bakom mig. Gick vidare och sitter nu på ”teatern” längre bort mot vägen till Silos. Disigt, soligt. Havet är kraftfullt även idag. Snart high tide. En polis på motorcykel far försiktigt förbi när jag går längs strandpromenaden.

Lite aktivitet även idag på byggtomten här bredvid. Två män gjuter en platta i gropen de grävde färdigt igår.

Orden smiter iväg från mig. Försöker mig på det som Björn Natthiko Lindeblad kallar ”varsevarande” i sin bok Jag kan ha fel. Lyckas så där. Är det samma sak som mindfulness? Som väl är att vara medveten om sig och sin inre och yttre värld, hela tiden. Där är jag inte, men ibland i en meditation där jag använder mitt gamla mantra, och låter mina tankar och inre pladder komma och försvinna och tar upp mantrat igen – då är jag nog i varsevarandet. Ett gott tillstånd.

Eller som nu, när jag bara sitter och låter vågorna framför mig komma och försvinna, ibland plaska överraskande kraftigt och högt, ibland bara smeka sig undan, se havet från en trygg plats.

När jag kollar ser jag att Padules är stängt även idag. Vad ska jag då hitta på till middag i kväll när Nina kommer? Kanske musselsoppa, den djupfrysta var riktigt bra. Får ta mig uppför backen idag också därmed… Och så blev det drygt femtusen steg och nära fyra kilometer promenad sammanlagt.

Tillbaka efter handlandet, nu har vi ost och sallad med diverse tillbehör, bröd, musslor, grädde eller vin när jag värmer dem. Får ta fram musslorna ur frysen sen eftermiddag. Tror vi klarar kvällen.

Har just läst Leffe Grimwalker´s inlägg i Debutantbloggen, om att skriva för ljudbok. (Min sammanfattning:)

Kortare kapitel (3-5 sidor), snabbare flyt i berättelsen, öka tempot, ha både läsare och lyssnare i fokus, skriv längre dialoger, och skippa allt ”blommigt” (dvs långa miljöskildringar, långa transportsträckor).

Läs din text högt för dig själv, för att uppfatta rytm och flöde.

Hitta ditt berättarspråk, bry dig inte om hur man ”ska” skriva. Testläsare bidrar sällan till att utveckla ett manus. Anlita en lektör, och ta till dig både positiv och negativ kritik. Redigera så att du tror att du är färdig, ett förlag fixar resten. Släpp ditt manus, skicka in det. En bra story når alltid ut!

(slut på min sammanfattning)

Tack Leffe.

Kvart i sju messar Nina att hon är i Santa Cruz – fått fel info på flygplatsen, får nu ta 108 till Icod och där byta till 363 hit. Ja, ja – hon kommer när hon kommer. Hoppas hon inte är alltför stressad av alltihop.

Mjuksteker lite schalottenlök till musslorna, som fått tina i stor kastrull. Väntar med resten, tar bara fram ostar ur kylen för temperering. Och tar ett glas vitt vin medan jag väntar.

Nina kom, vi åt musselsoppa och pratade till halv två. Vaknade i morse vid åtta, frukost med gott te, bröd och ost, salami, frukter och juice. Ut, promenad ner till havet, runt i byn och så småningom till Padules för en cortado och ett glas färskpressad apelsinjuice, och pulpos till kvällsmat.

Nina gick sedan upp till Alteza och handlade en del produkter som hon ville testa, vi har ätit olika sorters oliver, mojo (röd och grön), färsk baguette med smör utan vegetabiliska tillsamtser, torkade spanska korvar, ”majsostbågar” och lantchips. En liten GT till. Nu är klockan lite över fem och bläckfiskarna får nog vänta till lite senare i kväll.

Vi har det både gott och trevligt tillsammans. Det har varit molnigt och varmt idag. Många paragliders flög högt och landade vackert på playan. I morgon skrivrum.

Lite enskilt skrivande/läsande en stund innan vi lyssnar till föredrag om smak och arom från Systembolaget. Livet är omväxlande, och intressant.

Tapas KAN se ut på många sätt – de här är inte våra, men säkert goda de också

Photo by Erika Ortiz on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Besök

  1. Viveka Seborn Roger skriver:

    Så roligt med ny kompis i ditt Teneriffaliv! Jag hoppas ni får det mysigt med många nya upptäckter! Alltid gött att vara två. Kram 🥰

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s