Hemma igen

Söndag 3 april – vaknar och går försiktigt upp och kissar, hemma hos Erik och Lotta. Nästa gång jag vaknar är Lotta på väg ut med Rossi, vi vinkar. Frukost, Erik kommer och vi äter. De ska åka och kolla på en båt, jag skulle tittat på det nyrenoverade rummet (Albins tidigare), men glömde. Sov i Simons fd rum, nu fint. Åkte hemåt. For per autopilot åt fel håll när jag åkte därifrån…

Det innebar att jag åkte via Åkersberga till Norrtälje. Handlade på Flygfyren, åkte hem, såg att bensin kostade 24 kr litern (?). Landade hemma efter att ha plockat bort nerfallna grenar och kvistar där jag skulle parkera bilen. Huset var varmt – tack Örjan – började packa upp. Och ville fika – var  hade jag lagt kaffet jag visste fanns någonstans? Hade ju köpt en wienerkam på Ica, den går inte att äta utan kaffe.

Efter att ha gått igenom skafferi och andra skåp, hittat mjölet i frysen, men inget kaffe – öppnade jag locket till mosters gamla kakburk med rådjur på. Där, en oöppnad påse kaffe. Därefter fortsatte jag letandet – nu efter mappen med kvitton för att där lägga nytillkomna, för bokföringen. Det tog en bra stund innan jag insåg att jag ju inte hade någon sådan mapp, jag har ju inte varit hemma och haft några kostnader det här året, här…

Därefter letade jag länge efter id-koden till routern. Och hittade den till slut, så jag behövde inte åka till ”landet” där jag visste att jag hade skrivit upp den. Gamla, icke kastade pappeer, är ibland en räddning!

Snacka om att det är förvirrande att vara borta länge och komma hem. Mössen har lämnat sina spår lite här och där, främst bland de vissnade pelargonerna, men inga katastrofer (som jag hittat ännu). Bättre än väntat.

Försöker förstå att jag är här, igen. Gläds åt scilla och gula blomster i backen, i morgon lär det snöa igen säger vädret – men jag väntar med besvikelsen tills jag ser snön. Har inget te – märkligt nog – men tänker inte använda bil och bensin till att åka in till Norrtälje och handla. Har talat om för Bokbörsen att jag inte har semesterstängt längre. Och blockerat en nylig vän på FB (den andre på en vecka som tyckt att jag är så attraktiv!). Trist med människor som i oklart syfte använder andra vänner som referens för vänskap.

Manikyren från Teneriffa flagnar i stora sjok – mina naglar är inte avsedda ens för ofärgat sånt nagellack. Men det kostade mindre än det skulle här hemma… Vill komma tillbaka till min frissa här i stan, hoppas hon har tid före påsk.

Jag har ”diskat” mina flipflops, och nu står sandalerna på tork på diskbänken. Tänker gå i ”riktiga” skor ett tag framöver. I morgon ska jag försöka deklarera.

The other day, photo Isaac Lee

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s