Vedspisen fungerar

Onsdag 6 april 2022 – har sålt första boken sedan jag kom hem, skrivit ut fraktsedel och sett efter att jag kan lämna den i Rimbo på väg till Erik på lördag.

Väcktes vid halv sex av konstigt ihållande ljud och for upp för att kolla vad som lät. Hittade inget, kanske var det bara ovanligt verkligt i drömmen.

Strålande sol, ingen mera snö (än), lite blåsigt men mindre än igår.

Bäddat och diskat, plockat in gårdagens tvätt. Gjort kaffe och glömde det på diskbänken…

Ska jag deklarera idag, så att jag slipper fundera på det i morgon och nästa dag etc? Bokslutet är klart, det är bara de där bilagorna jag måste begripa mig på, igen. Har nu, när klockan är tolv, deklarerat och skickat in. Momsdeklarationen också, måste kolla. Nu är även den inskickad. Om det blev rätt återstår att se. Är lika förvirrad varje år.

Har också gått igenom en drös post, som förvaltaren härbärgerat. Inga katastrofer, missade en presentvinst från Postkodlotteriet, men det kan jag överleva. Information om en fjärde vaccindos, ska boka efter påsk. Och ringa tandläkaren/tandhygienisten för översyn.

Gick bara ner till sjön idag, det blåste för kallt. Isen har släppt i strandkanten, men ännu ingen badstege ilagd. Därmed inget kallbad.

Kommer på mig med att sitta hopsjunken i stolen, sådär som moster gjorde när hon var äldre än jag.

Läser Inkdeath (Cornelia Funke, del tre i trilogin) en stund. Gör mig en Dry Martini. Bestämmer att jag ska äta avocado med skagenröra till middag, lunch var inlagd strömmingsflundra med några små stekta potatisar från igår. Har raggsockor på fötterna och fleece därtill, svalt i huset. Håller eluppvärmningen på det allra lägsta.

Har tackat förvaltaren för uppvärming av huset innan jag kom hem, och för att han tagit hand om min post. Plus ställt frågor som jag vill att han vidarebefordrar till värden, om flytt inom gården, vedspis som inte fungerar, elräkning som jag inte fått… Klarar inte en vinter i det här huset, och det vet förvaltaren, frågan är vad värden vet.

Skriver upp att jag ska ha pappersnäsdukar och tvättlappar med på nästa resa. Vart den än går.

Nyser, damm eller förkylning?

Vedspisen ska fungera enligt förvaltaren – jag testar omedelbart. Blir så glad om det är sant. Och än ryker det inte in. Resten tar vi/han igen med värden vid tillfälle, de träffas visst inte så ofta. Glömde påminna om den icke-fungerande kyl/frysen, som nu står med öppna dörrar i köket. Vill inte ha den där. Men vad ska jag ha i stället?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vedspisen fungerar

  1. Karin skriver:

    Hej Margareta och välkommen till den kalla nord! En fungerande vedspis hjälper litegrann i alla fall. Jag gillar (förutom värmen förstås) ljudet från elden i en vedspis. Lite stillsammare än ljudet från kaminer eller öppen spis.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s