Gud i Bardolino

Onsdag 20 april 2022 – vackert väder, lite blåsigt på altan, men satt där ändå en stund. Städar byrån med underkläder och strumpor, slänger omaka och noppiga sockor. Städar också de två översta ”papperslådorna” i andra byrån i gästrummet, läser gamla papper, försöker plocka i någon sorts ordning och spara sådant jag tror ska sparas. Flyttar artiklar om min bok till portfölj i skrubben, några sena deklarationer ligger också nu på en hylla där.

Läser i Ulfs och min ”dagbok” från Jonsborg, den blå. Gör ont.

Hittar också utskrivna sidor om Jan och mig och de sista årens demens. Där finns mycket att hämta till inledning av Agnes bokserie. När jag orkar. Nu har jag orkat mig igenom alla sidor om Jan och hans sista tid – och därmed min sista tid med honom. Är trött och längtar efter en skitbok som inte kostar på att läsa. Får kolla på Storytel, men valde en bra bok…

Gräsytorna som bökats upp av vildsvin harvas just nu, med måsar som hittar mat i flockar runt traktorn.

Har bokat tid per telefon – appen var värdelös – och får mitt vaccin på fredag 20 minuter över två på Kyrkogatan i Norrtälje.

Nu har jag ätit skogschampinjoner (som väl aldrig varit i närheten av en skog, men goda ändå), sparris, färsk potatis från Egypten och en liten lammfilé från frysen. Gott. Jag gick ner till sjön och doppade fötterna, stegen ligger fortfarande på bryggan. Vattnet var varmare – eller inte så kallt, som jag trott. Vill bada, tror jag.

Och under dagen har jag läst Maud Deckmars bok Gud i Bardolino – en läsvärd och mycket fin bok om hur det kan vara att växa upp och fostras i en frikyrklig miljö. Och vad det kan kosta att göra sig fri. Tack Maud, för Sofia, Maggan och de andra människorna i boken. Nu har jag dem med mig.

Mauds bok – finns t ex på Adlibris och andra boksäljande ställen

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s