Döstäda eller så…

Det här är ett tomt dokument som jag inte har en aning om varför jag öppnade.

Jag är trött efter dagens begivenheter – hårklippning, vaccination, inköp av diverse slag (bl a ny madrass i stället för den som mössen boat in sig i under min Teneriffa-vistelse), sopstationen för släng av en liten del av sådant som behövde slängas, sorterade sopor också överlämnade till sina containers, pantflaskor till apparaten vid Ica, Apoteket för inköp, Clas Ohlson bistod med nya tandborstar och vadderade kuvert till mindre böcker, biblioteket fick besök, lånade några böcker och hittade några i bokomloppshyllan.

Den nya madrassen är avklädd sin plastfolie, och ligger till sig i sängen i gästrummet. Tvätten från i morse är intagen och undanlagd. Det jag handlade är inplockat, men jag har inte vant mig vid att bara ha en kyl/frys – det blir trångt.

Hann med att sitta en stund på altanen innan solen vek av åt höger. Tog in en skottkärra med ved i morse när jag ändå skulle ha kärran till att forsla bort löv och grenar bortanför klädstrecken.

Men jag kom inte in i källaren för att försöka få med mig mormors vävstol (nedmonterad) – det står en gräsklippare i vägen, och sommardäck till bilen. Gräsklipparen behöver jag återlämna till sonen och sonhustrun, kanske kan de få igång den. Jag orkar inte längre. Vedkapen som också står där törs jag inte använda, klingan/skivan är för slö, även om resten fungerar. Klyven vill jag ha kvar, kan behöva den ibland. Vinterdäcken behöver växlas mot sommardito, kanske ska jag också skaffa ett däckhotell för nästa byte.

Behöver få hjälp att bli av med de två sofforna i mitt vardagsrum, de behövs inte längre. Och madrassen som mössen huserade i (nu i källaren) behöver också forslas bort. Kanske också det stora bordet i ”gästrummet”, jag använder det enbart som uppställningsplats. Och jag har ett gammalt, vackrare och lättare bord som kan ersätta det. Den mycket tunga sängramen vill jag byta mot ben under sängen – för att kunna flytta det hela enklare och på egen hand. Som det är nu kan jag inte rubba sängen.

Alltså: vävstolsdelar från källaren (mormors vävstol har varit monterad och fungerat för ett par år sedan, men är säkert hundra år), motorgräsklippare, vedkap, musmadrass, två Tomelilla-soffor från Ikea i behov av ny klädsel, ett stort ekbord 95×1.80, en tung och stor sängram, Malm från Ikea, ca 1.30×200, utan utdragslådor – alltsammans behöver forslas till tipp av starka män.

Eller skänkas till hugade, som då får hämta härhemma. Jag vill möblera om, och kanske också döstäda lite – allt för att göra livet efter mig enklare för de mina! Och dessförinnan vill jag stöka runt här i huset, där jag nog tänker bo kvar så länge jag kan. Vedspisen fungerar igen, och då fungerar jag (men kanske inte under värsta vintermånaderna).

Dessutom planerar jag att åka på loppis och försöka sälja en del av allt som nu belamrar passagen ut på altanen – och står på vartannat i skrubben. Om jag inte kommer iväg, eller inte får sålt någonting, åker även detta till soptippen, Frälsis eller liknande. Dit vill jag även förpassa en hel del kläder.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Döstäda eller så…

 1. bergalott skriver:

  Du har i alla falla fått med dig energier hem från din solvistelse.
  Tanken är god att inte ha för mycket ”efter sig”, men för den skull behöver vi inte döstäda för det. Av någon anledning så stör allt jox omkring och till slut åker väl mattorna ut så vi inte snubblar på dem 😀 Talar väl mest för min egen del men nog tycks orken ha flytt sin kos.
  Kram ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tror det där med ork handlar om att ta hand om den lilla ork man kanske hittar en dag, och låta det räcka – kanske hittar man lite till nästa dag etc – vi behöver sol och värme också härhemma som gör livet lite lättare. När kommer du?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s