Ännu en skön dag

7 januari 2023 – molnigt, 12 grader varmt under natten, 13 nu. Känns kyligt. Har just löst ultrasvårt sudoku i DN, och kollat mejl och FB. På FB får jag inte ”gilla” av obegriplig anledning. Så jag håller mig väl borta därifrån då, inte svårt. Kan inte heller se The Trip och efterföljarna, filmer på SVTplay som bara visas i Sverige. Det har sina sidor att vara borta från snö och halka…

Frukosten är avklarad, en kopp kaffe nu. Ska väl så småningom klä på mig och gå ut. Klockan är bara halv 10.

Inser att det busskort jag laddat ner i mobilen gäller bussar i Nice, inte Juan les Pins. Lärdomar varje dag. För bussarna här går det bara att ladda app till iphone, inte android. Och vad jag förstår är bussarna kontantlösa, men kanske fungerar det med kort på bussen. Visar sig. Ska också ta reda på var tågstationen ligger.

Hittade stationen, men begrep inte hur man går in! Dörrarna var stängda, kanske bara idag. Det blev 6 864 steg ute idag, trött i ben och fötter när jag kom hem. Köpte baguette och en bakelse ”de Chantilly”, fluffig med mycket grädde.  Det fick bli lunch, till kaffet på balkongen hemma. Har dragit ner markisen så att solen skyms lite, det blir för starkt solsken och för varmt annars. Mobilen hävdar att det är 16 grader varmt, känns förstås som mycket mera i solen. Klockan är halv två, nu går jag inte ut mera idag. Lyckades köpa 10 bussbiljetter via nätet och Norwegian-kortet. Mitt vanliga kort gick inte, ”banken vägrade godkänna köpet”. Förstår inte varför, det är öppet både för internet och utomlands, och fungerar i butikerna. Nåja, biljetterna med Envibus är nerladdade i mobilen. En biljett räcker en timme. Kostade 8 Euro, annars 1Euro per styck om man köper dem en och en.

Segelbåtar ute på havet, plus tvåmastaren som ligger där den legat sedan jag kom.  Den ligger för ankar och rör sig med vinden, nu har jag aktern mot mig. Någon simmar, andra vadar, folk promenerar i sanden och på trottoaren, hundar jagar bollar. Jag har bara sett en enda mycket randig katt, inte på stranden, på en gata.

Markisen är skitig, men maskineriet fungerar perfekt. Jag behöver lära mig mera om geografin här, vad är det t ex för ö ute i bukten?

Det verkar inte vara mycket till vind, båtar med fulla segel ser ut att röra sig långsamt. Men sådant vet jag heller inget om, vad är det för vindar här, när ändrar de sig, vad är mistralen, varje dag? Ser att markisens nerhängande tyg rör sig lite i vinden.

Nu verkar solen ha gått i moln – vilket bokstavligt uttryck – och då känns det genast kyligt. Det blåser också lite mera.

Konstaterar med hjälp av kalendern att det är lördag idag, trodde det var söndag…

Verkar trist att segla här, den båt jag ser med storsegel och fock har vänt och går tillbaka samma väg som den kommit. Eller så är det bara tråkigt när det är vackert väder, med mera vind och stora vågor kan det säkert vara nog så äventyrligt. Och om inte annat så är båtens bemanning på havet, och gungar. Nu ser det ut som om båten kryssar, den har vänt igen. Inte många motorbåtar, vet faktiskt inte var det finns någon marina här.

Vinden har vänt, ser bredsidan av tvåmastaren nu.

Går inomhus när klockan är tre på eftermiddagen. Solen gömmer sig. Ser något litet som flyger härinne, och har något som ser ut som ett mycket litet myggbett på ena tummen. Hm.

Läser i guider om alla fantastiska matställen och caféer i Antibes och Juan les Pins. Försökte få mig en kopp kaffe, men informerades av den manlige personen att det inte var möjligt (kanske var det fel klockslag?), där serverades enbart mat. Jag gick hem och bryggde eget kaffe till min gräddiga bakelse.

Nu är det dags för små svarta (fast de är mera bruna, köpta i lösvikt på samma ställe som lammkotletterna, hos slaktaren) oliver med kärnor och en Dry Martini. Välsignar min värd, som har riktiga glas i skåpet. Skulle förmodligen gå att dricka även ur ett vinglas, men helst inte.

Min ”bullet journal” har jag inte ägnat mig åt alls ännu. Och inte böckerna på franska. Inte mitt manus heller, Kristina och Andrès känns långt borta. Men jag har ju inte varit här i en vecka ens, kom i tisdags, kanske faller diverse anda på.

Frukost tidig morgon den 7 januari 2023, skinka, ost och Maille-senap på baguette, te och vatten till.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s