Skriv dåligt bättre

Fredag, sol, lätt vind. Tack vare Helen och hennes koll på Google maps hittade jag gången under järnvägen till stranden. Lite närmare än andra hållet. Missade den tidigare eftersom en stor stängd grind är alldeles bredvid. Har därmed gått på stranden, fått sand i skorna, och 3 000 steg att räkna in för dagen.

Är nu hemma, inne en stund, vill inte få för mycket sol, även om jag är insmord.

En stillsam fredag för min del. Tror det blir pasta och gambas, parmesan och sallad till middag småningom. Har ätit yoghurt till lunch. Och löst både supersvårt och ultrasvårt sudoku i DN. Wordle klarade jag inte idag, och ordlig har jag inte försökt.

Städar bland kryddorna i skåpet, de alltför gamla åker ut. Minns när jag städar att dill heter aneth på franska, denna luktade inte dill. Så här kan det bli även hemma, om man inte går igenom förrådet ibland. Här är ingen stora delar av året – sorgligt kan jag tycka.

Förbereder middagen, purjolök, vitlök, röd peperoni, champinjoner steks lätt för att senare blandas med gambas, och pastan. Har rivit parmesan (eller liknande). Barillas Capellini No 1 har Nina lärt mig gilla, så idag blir det den. 3 minuter max koktid, tunna och fina. Men den och räkorna får vänta.

Klockan är bara halv tre. Vad ska jag hitta på nu. När jag gick min promenad var jag in hos bagaren, tänkte kanske köpa någon tarte, men gick ut igen. Bröd har jag, kakor behöver jag inte. Kollade vikten i morse, 68,7 kg är jag hyfsat nöjd med. Tror jag vägde runt 70 när jag kom hit för en dryg månad sedan.

”Skriv dåligt bättre” – dvs skriv riktigt väldigt dåligt. Det är svårt, om inte annat för att korrekturläsaren i mig stretar emot, vill korrigera så fort något blir felstavat. Finns för all del ingen inre redigerare eller lektör, så kanske kan jag klara uppmaningen.

Första meningen är viktig sägs det. Synopsis ska man också helst ha, åtminstone lite. Andra hävdar att varje kapitel ska ha sin synopsis. Att bara sätta fingrarna på tangenterna och låta dem löpa rekommenderas enbart under november månad, i NaNoWriMo. Löpandet ska resultera i 50 000 ord under november, kvalitet är det inte frågan om.

Glömmer att jag för en gångs skull mascarat ögonfransarna, och gnuggar ögonen. Inte bra. Får ta bort färgen.

Försöker ta mig in på myWorld för att köpa e-vouchers med köppoäng, Carrefour. Handlar ju där emellanåt. Fixar det inte, eftersom jag måste öppna bank-id på mobilen samtidigt som jag är inne på köpsidan med mobilen. Shit, det gick tidigare, Nina visste hur man gör. Ska testa att gå via datorn, då kan jag använda det mobila bank-id´t. Eller så struntar jag i det. Får inte till det, hamnar i Sverige och inte här där jag är…  Lägger ner.

Middagen var supergod. Lördagsmorgonen disig än så länge, frukost avnjuten när klockan är tio. Om någon timme går jag ut en sväng.

Obs – vatten i glaset

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s