>Tak över huvudet – och hemlös

>Att ha något som är ”hemma” handlar inte enbart om tak över huvudet. Det är mera en känsla av att ha en plats på jorden som jag kallar ”mitt hem”. Just nu har jag inte det. Jag bor i ett hyrt hus, eller hos vänner och släkt – men är inte hemma hos mig någonstans. Jag har tappat fotfästet.

Hur hittar jag en ny bostad, ett nytt hem? Det där välisolerade torpet med vedspis, gärna men inte nödvändigtvis i Stockholms-trakten? Där jag törs tro att jag kan stanna tillräckligt länge för att låta det bli mitt hem?

Jag kan inte köpa något hem, det har jag inte pengar till.

Det jag har är bättre än ingenting, bättre än en gammal husvagn någonstans. Men inte hemma. Ytterväggarna får gärna se ut som bakgrunden till min blogg…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i hemlöshet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s