>livsgäldenär

>Vet ni vad en livsgäldenär är?

1. Det är en människa.
2. Den människan är skyldig så mycket pengar att det kommer att ta resten av livet att betala dem. Justitieministern Beatrice Ask lärde mig detta igår på TV…

Apropå skuld och skulder, skyldigheter, sådant vi gör eller inte gör.

Skam är något annat – det handlar om hur jag upplever att jag ÄR, längst innerst inne – jag skäms för den jag är. Den skammen lärde jag mig förmodligen mycket tidigt i livet – och den sitter i länge, länge – så även här finns det livsgäldenärer…

Å andra sidan kan ju det återstående livet vara kort! Kanske känns det bättre att vara livsgäldenär då?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i skuld(er). Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s