Blått blod

”Blått blod” av Lars Ragnar Forssberg på förlag Lind & Co sägs vara humoristisk politisk satir. Jag kan tyvärr inte hävda att jag lusläst boken – den fastnade i halsen någonstans efter vägen, resten av sidorna ögnade jag igenom. Så det finns en möjlighet att den är väldigt mycket bättre än jag menar.

Boken är full av lätt maskerade och ibland väldigt lätt igenkända kungliga, näringslivs- och andra kändisar och politiker – dåvarande och fd. Tiden är 2006 – kunde för all del ha varit 2012. Skvaller med en gnutta av förmodad sanning i sig, spekulationer och så det som väl avses som humor. Jag är dålig på sådant. Jag begriper faktiskt inte vilken läsekrets boken vänder sig till – de som både läser Hänt i veckan, Vecko-Journalen (finns den fortfarande?) och Dagens Industri?

Jag anmälde mig till något som kallas ”Booked”, fick boken i brevlådan mot att jag ”först blir vän med Fru Booked, och så skriver en statusuppdatering om boken och taggar Fru Booked på FB. Fram till lästidens slutdatum 27 februari ska jag två gånger skriva något om boken, på FB eller i min blogg. Jag ska komma ihåg att tagga mina inlägg.” Står det i följebrevet till boken.

Läshungrig som jag är tyckte jag det skulle bli kul att läsa en bok som jag annars säkert inte läst. Nu har jag boken och läser den inte till slut – jag ids inte.

Den är säkert både fantasifull och kanske till och med satirisk, men tilltalar mig inte, varken språkligt eller innehållsmässigt. Lars Ragnar Forssberg romandebuterade 2005 med ”Fint Folk”. Dessförinnan har han skrivit både lyrik och drama, och jobbat inom radio och TV. Han hanterar svenska språket väl.

Kanske kan jag sälja boken på Bokbörsen!

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Blått blod

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=lars_ragnar_forssberg_om_boken_blatt_blod&videoid=2073458

    Hej sys, blev nyfiken o googlade och fann detta. Kolla så kanske det klarnar! Hade själv aldrig hört talas om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s