Där är inte (lika) gott att vara …

I nästan ett år har hon haft stor glädje av att skriva på !av3.se. Nu har den glädjen och inspirationen blivit trött likgiltighet i stället. Inte så att hon är likgiltig inför allas texter, men något är annorlunda jämfört med tidigare. De som startade skrivsajten, Maria och Jack, har överlåtit ägandet på nya människor, det är en skillnad. Antalet aktiva skribenter tycks ha minskat, även om medlemsantalet ökat något.

Antagligen låter det alldeles galet att säga att sidans själ är borta. Om sedan själen satt i Jack och Maria eller annanstans är egalt. Lusten, krutet, galenskaperna, knäppa kommentarerna är inte där längre. Och de som inte gillar läget tycks bli fler och fler. Några hoppar av helt, andra (bl a hon själv) lägger mera sällan ut texter där. Hon väljer att skriva i den egna bloggen i stället.

Tidigare brukade hon hälsa nya medlemmar med ”här är gott att vara”. Det gör hon inte längre.

Ibland tänker hon att det är hon själv som är annorlunda, inte skrivsajten. Till del är det sant. Att skriva där (och i bloggen) har givit henne ett skrivsjälvförtroende hon inte hade tidigare. Hon har varit helt öppen om sina förhållanden, vågat vara det – och fått värme och goda vänner tillbaka. De vännerna vill hon ha kvar även om hon slutar att skriva på 1av3. Och hon har inte samma desperata behov av att skriva i stället för att spela som hon hade.

Är en sådan här skrivsida så här kortlivad? Eller är det bara så att det behövs ett utbyte av de som var med från början, och kanske fast i tankarna på hur det var då och inte är nu – och i stället in med nya medlemmar som inte har de här minnena? Har sidan klivit över något magiskt medlemsantal som gör det svårt att ha den personliga kontakten och touchen som Maria och Jack lyckades ha? Eller är det bara helt naturliga blåsväder som småningom tar slut och något, möjligen annat, finns kvar?

Hon har ingen aning. Vet bara att det inte är kul längre, där. Här är bättre att vara. När hon tänker efter är det kanske en av anledningarna till att 1av3 inte lockar längre – där försvinner hon och hennes texter. Här, i hennes egen blogg, gör de det inte.

(För närvarande tränar jag på att skriva i ett och samma dokument hela tiden. Och i tredje person – får se hur länge jag orkar med det. Och ni som ev läser ids fortsätta läsa.)

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Där är inte (lika) gott att vara …

 1. mångmamma skriver:

  Jag kan tyvärr bara hålla med.
  I början var det jättekul att ”hänga” på 1av3, även om jag kanske inte var lika flitig skribent som du där. Jag var redan fast i mitt bloggande och mina tidningskrönikor och därför kändes det i början som ett kul komplement men inte livsnödvändigt.
  Jag går in och kikar runt lite emellanåt men att påstå att jag skulle vara aktiv är att fara med osanning!

  Gilla

 2. Annika skriver:

  Även jag känner så. När jag hittade till 1av3, i somras tyckte jag att det var ett trivsamt ställe. Jag blev snabbt ”toppmedlem”, min blogg hamnade i bloggrullen och det var hur kul som helst. Men så är det inte längre. Sedan några månader tillbaka har jag gjort om min hemsida till en blogg och upptäckt att jag gillar den bättre. Precis som du, Margareta. Jag lägger ut en del blogginlägg där men inte allt. Hoppas också att jag ska hitta tillbaka dit och till glädjen där.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s