Jag är (snart) tillbaka

Nu hänger tvätten på syrrans tvättställning framför vedspisen. Hon har diskat efter lunchen (tänker inte tala om vad hon åt) och hundarna tar igen sig. Egentligen skulle hon läsa ”Ön” just nu, men har inte riktig läsro. I stället klipper hon naglarna och smörjer in händerna en gång till.

Och drömmer om våren. När det går att sitta ute på altanen i solen utan att riskera att bli stelfrusen (vilket måleriskt ord). Snön sjunker ihop nästan synbart i solen. Två blommor återstår av födelsedagsblomstren. En gul faktiskt lite mjuk nejlika, och en krysantemum av ”smalbladig” sort, närmast grön till färgen. De är fortfarande vackra där de står i rödvinskaraffen mitt på köksbordet.

Melankolisk är nog ordet för hennes sinnesstämning just nu. Kanske går den att hänföra till moderata socialförsäkringsministern som struntar i vad riksdagen beslutat, kanske är det bara lite för ensamt just nu.

Hon tränar på att skriva i tredje person, och flinar åt sig själv när hon ser hur det blir ”jag” så fort det handlar om något som väcker hennes känslor. Då sätter hon sig och korrigerar till ”hon/henne”, och det känns bara konstigt. Fortfarande verkar ”hon” mycket längre ifrån det hon skriver om än ”jag”. Och hur gör man när det blir två kvinnor i berättelsen, en jag/hon och en en annan/hon. Hur kan läsaren hålla dem isär?

Har lagt om till tidslinjen på FB, men fattar nog inte riktigt hur det fungerar.

Här mejlar min högt älskade lillasyster, ma petite maitresse, att hon hittat ett ”min fröautomat” ibland alla hon och hennes. Hon tycker för övrigt som jag, att hon känns konstlat – så det blir nog jag i fortsättningen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s