Blötsnö

Blötsnö.

Så känns också hjärnan min idag, full av slaskig blöt snö, ingen klarhet, inga tydliga tankar eller viljor. Bara klafs.

Vad gör jag då? Jo, jag börjar plocka undan de vintrigaste av kläderna, lägger de tjockaste tröjorna och den där för varma jackan och björnkalsongerna i en plastback, i ren protest. Jag vill ha vår, det får väl bli lite vår i garderoben i stället för ute, om det ska vara så.

I morgon blir jag hundfri. Skönt ska det bli att slippa jaga ut på hala vägar runt klockan 8 varje morgon – samtidigt som jag vet att jag kommer att sakna dem. Storstädning följer i deras spår, det är fullkomligt otroligt vad hår de fäller, överallt. Och sätter stora spår på mattor och annat när de glatt rusar in efter en blöt promenad.

Promenaden har vi gjort nu, lättare att gå på blöt snö än hal is. Vi såg vargspår – men tack och lov ingen varg!

Talgoxarna sjunger. Förmodligen andra fåglar också, men de känner jag inte igen. Det är vår i luften. Snart kan jag sitta på altanen och fika, skriva en stund och känna solen värma. Det blir bra. Men just nu segdrar jag inomhus.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s