Önskas hyra

Gården har fotograferats via en liten spindelliknande flygande kamera de senaste dagarna. Vi hjälpte fotografen upp ur diket när han väjde för oss på den smala vägen och kom för långt ut. Han berättade att gårdens ägare har kontakt med mäklare och därmed förmodligen kommer att försöka sälja.

Det gör mig orolig. Min fantasi försöker tala om för mig vad som kan tänkas hända med nuvarande hyresgäster – och jag är inte ens en sådan, det är sonen som hyr. Kommer jag att stå utan tak över huvudet igen, nu när jag börjat förlika mig med att bo här. Nu när jag har ved så att jag kan elda, har målat och fräschat upp, har fått nytt staket runt altanen!

Ett hyreskontrakt hos alldeles obekanta människor lär jag ha svårt att få, med mina betalningsanmärkningar. Att jag alltid betalat hyran och andra kostnader här väger nog inte tillräckligt tungt.

Jag hittade ett perfekt hus, lite för stort men fint, gammalt, med bergvärme (lägre elkostnader), nära till skog och sjö, på landet – perfekt som sagt, och via en bloggkontakt, men för dyrt. Jag räknar med att hyra, el, sophämtning, slam och sotning utslaget på ett år kostar mig 6 000 kronor idag, och det går jäms med skägget (jag har ett par strån, tills jag drar ut dem).

Så, vem har ett sådant hus – omöblerat, vinterbonat litet torp, på landet, men gärna nära buss någonstans, med vedspis och i hyfsat skick, helst med vedbod eller liknande utanför. Ett par rum och kök. Kyl och frys, elspis också. Diskmaskin inte nödvändigt alls, tvättmaskin vill jag gärna ha, men kan skaffa. Får gärna ligga hyfsat nära Stockholm, men inte nödvändigtvis.

En förutsättning är att den ev blivande hyresvärden kan tänka sig att hyra ut till en människa som jag, med kraschad men ändå idag fungerande ekonomi. Kronofogden går med på de kostnader jag har idag.

Nog av. Solen lyser därute, det är runt nollstrecket, och Minsann har kommit in igen efter en mycket kort vistelse utanför huset. Hon är fortfarande en liten fegis, ser antagligen den stora arga katten överallt. Jag har inte sett honom sedan i söndags. Jag har inte sett till någon stege heller, och i morgon kommer sotaren, tidigt. Ut på stegjakt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Önskas hyra

  1. Svenarne Jansson skriver:

    Förstår din oro – men kan tänka mig att en ny hyresvärd kan se ett värde i ett väl fungerande och befintligt hyreskontrakt med en bra hyresgäst. Och att tråkiga siffror på papper inte har samma vikt. Så vill jag tro!
    / Svenarne

  2. Lite is i magen, tycker jag nog att du skall ha. Det låter ju ändå som att du bör kunna bo kvar där du bor. 🙂

    A..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s