Framför allt, Telia-less!

Hårdkokta ägg, rödlök och kaviar ska jag nog inte äta mera. Hela eftermiddagen på sängen med tryck över bröstet, om det är magmunnen som protesterar eller något annat vet jag inte. Galla? Ont i alla fall, nu har det släppt lite. Isch. Minsann har sovit bredvid mig.

Jag har fått hem sex par glasögonbågar från Favoptic – fyra kan jag skippa direkt, nu måste jag bestämma mig för ett par av två. Plus få någon att pricka in min pupill på rätt ställe. Sedan kan jag skicka tillbaka utan kostnad och efter någon vecka ha mina nya brillor. Jag får knacka på hos någon härute i morgon och be om assistans.

Spisen hann slockna medan jag låg på sängen. Fram med yxan och spänta några tunnare brädpinnar att tända med. Sonen har snickrat till en utmärkt liten huggkubbe som står bredvid spis och vedkorg. När jag späntat färdigt kan jag sitta där medan jag försöker få fyr i spisen. Snart blir det varmare.

Till skillnad från mig har Minsann nu en massa överskottsenergi och far runt i huset, högt som lågt. Jag lider av akut energibrist. Det är intressant att se henne se saker utanför fönstret nu när det är becksvart. Jag ser naturligtvis ingenting, men något därute får henne att böja sig fram och spänna hela kroppen och vispa med svansen. En liten stund, och så förmodar jag att ”något” försvann, eftersom hon lägger sig ner på sin filt. På köksbordet.

Till och från läser jag en bit i Dean Koontz´ False Memory. Den är så otäck att jag inte klarar av att läsa mycket på en gång. Samtidigt är den så pass välskriven och bra spännande att jag inte vill lägga bort den helt. Små portioner blir lösningen.

Försöker lyssna på Spotify – och min uppkoppling svajar mellan blått ljus = 3G och grönt, betydligt lägre, så lågt att Spotify säger att jag har ”lost connection”. Det är kanske i och för sig intressant att lyssna till ett par strofer nu och ett par om en stund – men intrycket blir lätt splittrat! Måste jag ge upp Spotify? Om jag skyndar mig att i blått sken lägga in en låt i min ”new playlist” så kan jag höra den senare – men det är väl inte riktigt meningen?

Jag har aldrig lyckats få Telia att svara på varför jag ibland,även här ute på landet, har 3G men oftast inte. Jag blir trött på alltihop, men, jag är beroende av att vara uppkopplad.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Framför allt, Telia-less!

 1. Hej! Här fann jag dig! Av en ren tillfällighet! Så bra att jag får läsa – det har jag saknat!

  Ha en fin dag! Även jag har en blogg här men den har vilat länge nu …
  Skrivmoster

  • beskrivarblogg skriver:

   Så härligt att du hittade hit kära Skrivmoster – jag skriver bara här numera. Tröttnade på 1av3, men tittar in och läser ibland, Ha det fint i snön (för den är väl fortfarande kvar hos dig?) – vi ses igen hoppas jag! Kram/Margareta

 2. Ping: Bobyggande och statistik | beskrivarblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s