Söndagsförmiddag

Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag” är titeln på Bodil Malmstens nya bok, den kommer i handeln om en månad ungefär. Ett hjärtslag.

Jag tror att vi är ungefär jämngamla, inga andra jämförelser möjliga. Och tror att mycket numera, dvs i ”vår ålder”, handlar om tid, och om hur fort tiden tycks gå. Hur man/jag inte hänger med, inte begriper att jag själv är 70 och att jag faktiskt levt i sjuttio år, och kanske har några år ytterligare kvar att leva. ”En raksträcka till, sedan blir det backigt” som en väns 70-åring uttryckte saken – raksträckan är kanske åren fram till 80? Ofattbart när jag var ung, ofattbart nu.

Kanske en förutsättning för att leva?

Söndagsmorgon. Lite sol, mycket vind. Minsann har kollat.

Det enda av Melodifestivals-bidragen jag skulle vilja höra är Thorsten Flincks – men hittills har jag bara lyckats hinna med fragment, tack vare Telia. Idag växlar det blå och det gröna ljuset på mitt mobila modem var och varannan minut. Solstormen? När det är blått går det visserligen fort, och jag kan höra Spotify men kommer inte in på min e-post, jag måste logga in med alla bokstäver och siffror. Gör det, men det duger inte, gör om, etc. Så då är det nästan skönt när det gröna ljuset återkommer.

Men nu är det blått och jag utforskar lyckligt spellistor som vänner från FB lagt in, jag hämtar och lyssnar. Just nu till Arvo Pärt, han är en relativt ny bekantskap för mig, jag har bara ägt en enda CD och den var för svår för mig. Men det jag hittar nu är njutbart, och för mig musik att skriva till. Nu ska jag hämta Thorsten Flinck också!

Han, och Revolutionsorkestern, påminner mig om 70-talet och kvinnokamp – ”ååå tjejer, vi måste höja våra röster för att höras” – hans kamp pågår nu, min gör det, allas gör det. Alltid är det någon som kämpar, och kanske reser sig igen. Du får min respekt Thorsten Flinck.

Teet kallnar och spisen slocknar. Mitt i musiken. Nu ska jag klä på mig, bädda, koka kaffe och låta Pärt spela i bakgrunden. Han kommer och går, grönt och blått. Just nu blink. Jag ansluter igen …

Nu ska jag lägga in böcker på Bokbörsen och hoppas hinna föra över bilder innan det blir grönt igen. Livet är stressigt ibland!

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s