Bobyggande och statistik

Första dagen på ett nytt år. Blek sol och smutsiga snörester. Minsann tillbringade stunden runt tolvslaget i går kväll under badkaret. Hon gillade inte heller allt smällande.

Skatorna hämtar kvistar och börjar bygga bo. Jag borde dammsuga. Gör sen frukost i stället. Mannen min är trött och fundersam. Han ska ta nya prover på torsdag, de senaste var inte bra, alldeles för lågt antal blodplättar.

WordPress tillhandahåller statistik över året som gått:

4,329 films were submitted to the 2012 Cannes Film Festival. This blog had 13 000 views in 2012. If each view were a film, this blog would power 3 Film Festivals

In 2012, there were 333 new posts, growing the total archive of this blog to 732 posts. There were 21pictures uploaded, taking up a total of 29 MB. That’s about 2 pictures per month.

The busiest day of the year was mars 11th with 152views. The most popular post that day was Framför allt, Telia-less!.

Det roar mig att “Telia-less” var det populäraste inlägget den populäraste dagen! Vad filmer i Cannes har med saken att göra begriper jag inte, bilder slutade jag försöka lägga in när uppkopplingen tog alltför lång tid och därmed inte fungerade för ändamålet.

Jag visste däremot inte att jag skrivit och publicerat ett inlägg nästan varje dag under fjolåret.

Idag är ett nytt år och en ny text. Hittills i år har jag lyckats nå två av mina tre mål: att inte nätspela och att skriva. Bokens färdiggörande tar lite längre tid. Kanske är det dessutom en annan bok jag ska skriva – den där som pratar med mig om nätterna och som jag nästan lyckas glömma när jag väl vaknar.

Jag vill ha ett gladare ”blogghuvud” – har någon ett förslag?

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bobyggande och statistik

  1. Blanda nu bara inte ihop de där målen nu. 🙂
    Jag tycker att det var en snygg Header du lagt in, men hoppas att du tar tillbaka den gamla till hösten igen för den var suverän.
    För skojs skull måste jag trycka på den där engelska presenten från WordPress. Jag gillar att göra egen statistik så det blir nog ingen större överraskning. Minns mina tre nolldygn. Var så glad när du som första okända skrev en kommentar. Det värmde. Förstår att du tyckte det var extra roligt att Teliainlägget var populärast. Jag har skrivit upp ämnet Telia som ett kåseriämne. Mitt syfte är INTE att göra reklam för dem. 😉

    • beskrivarblogg skriver:

      Hej käre Bosse – jag försöker allt jag kan att inte blanda ihop målen! Fick tänka efter vad du menade först, och när det väl gick upp för mig insåg jag att sammanblandning vore en katastrof! Statistik är lite kul, men inte det viktigaste med att blogga. Och ”headern” är jag halvnöjd med, så det blir nog en annan när jag väl hittar rätt – och klarar av tekniken … Kram på dig (Telia är definitivt inte värda att göra reklam för!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s